Jutjuber u podmornici smrti
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Izvesni jutjuber pod pseudonimom Skuba Džejk bio je u podmornici Titan pre njenog uranjanja u dubine nakon čega je implodirala.Skuba je objavio snimke iz "Oušn Gejt" podmornice Titan kao i samo ukrcavanje nekoliko nedelja pre tragedije, na "misiji III". Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila "misija V".

U videu se, između ostalog, može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 zavrtnja spolja i zaron. "Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao da budem u toj podmornici", govori u videu jutjuber koji je na brodu Oušn Gejta proveo devet dana. Pokazao je i proces vaganja pre ulaska u podmornicu.

Ulazak u podmornicu možete videti od dvadesetog minuta snimka u okviru teksta.

- Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kameru da mogu to sve da snimim - objasnio je. U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor "OceanGatea" koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Stokton pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom. Takođe, u jutjuberovom snimku može se čuti kako Raš govori da otkazuje zaron jer "nešto nije u redu s mozgom podmornice -  odnosno s kontrolnim sistemom.- Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao želim li mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam da budem dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu - rekao je jutjuber na kraju videa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading