OVO JE NJEN PLAN ISHRANE Otkrivamo kako je Bojana Stamenov smršala čak 70 kilograma, a evo kada je shvatila da joj je zdravstveno stanje ugroženo
Printscreen

Bojana Stamenov, oduševila je obožavaoce novim izdanjem koje je ostavilo sve bez teksta.

Ona je uspela da skine čak 71 kilograma, a njen put ka transformaciji fizičkog izgleda, kao i promena životnog stila, ispirisali su mnoge žene koje se bore sa viškom kilograma.

Put je bio sve samo ne lak, a pevačica je za „RTS ordinaciju“ otkrila sve teškoće sa kojima se susretala na putu do svog cilja.

Bojana je u svojoj ispovesti priznala kako je uspela da smrša na prirodan način i oslobodi se viška sa kojim se godinama borila.

– Ako sada vratim film unazad, ja nisam redovno jela, zbog nastupa, koncerata. Često sam veći deo dana provodila u kolima, na nogama, na probi i onda kada zasednem da jedem to budu obilne porcije. I tu je bio jedan od problema. Neredovni obroci i vrsta hrane koju sam jela su bili najveći problemi. Razmišljala sam ko će da nosi svu tu hranu, činijice itd, ali se ispostavilo da kad se hoće, sve se može– rekla je pevačica za pomenutu emisiju.

Njen najveći problem bili su neredovni obroci i dijete koje je držala maksimalno šest meseci. Međutim, usledila je ozbiljna zdravstvena komplikacija koja joj je promenila život iz korena.

– Jula 2020. imala sam veliki zdravstveni problem. Šećer mi je bio 27.7 i ja sam primetila da ne vidim. Do tada nikad nisam imala vidne probleme, bila sam jedna zdrava debelica i uvek je to bilo na granici insulinske rezistencije. Ja sam 2007. odstranila žučnu kesu i tada su mi rekli da moram da vodim računa šta jedem, jer sam potencijalni dijabetičar- rekla je pevačica i dodala:

– Primetila sam da mi je zdravstveno stanje ugroženo kada sam postala agresivna, ljuta, na sve sam reagovala…Otišla sam na endokrinologiju i rekla doktorki: izvinite što vas ne gledam, jako sam nervozna i ne vidim. Ona me je saslušala. BIlo mi je dosta da moram da se šalim na svoj račun, da tražim dodatnu stolicu kada odem negde. Gradom nisam prošetala dugo. Rekla sam joj da bih volela operaciju želuca, nisam znala da se to kod nas u Beogradu radi.

Bojana kaže da je konačni rezultat bio neverovatan. Samo u prva četiri meseca smršala je neverovatnih 30 kilograma.

– Plan ishrane je bio sličan nutricionističkom režimu. Imala sam tri obroka dnevno, smela sam voće i obrok svaki mi je bio zasitan. Nikad nisam bila gladna. Pa za doručak sam jela tri pržena jaja, paradajz, krastavac, salatu i voćku, ali samo u početku dok sam bila na svedenijoj ishrani. Za ručak pojedem 250 grama pečenog pilećeg mesa i salata i isto voćka. Za večeru mogu da pojedem ovsene pahuljice sa kiselim mlekom ili integralni rižoto sa pečurkama ili salatu neku ili ribu – zaključila je ona.

Komentari (0)

Loading