PROGOVORILA O BRAKU SA TEODOSIĆEM Jelisaveta otkrila kako izgleda njihov život u Bolonji, pa iznenadila sve
Printscreen

Jelisaveta Orašanin je u emisiji "Balkanskom ulicom" progovorila o detinjstvu, porodiici, životu u Bolonji u kojoj je zbog supruga košarkaša Miloša Teodosića.

Glumica je na samom početku emisije kroz šalu rekla da su deca i njeni lični treneri zaduženi za njenu vitku figuru.

- Sin ima 20 kilograma, ćerka 21, oni su moji treneri - kaže Jelisaveta dok pokazuje kako ih oboje nosi jedno u jednoj, drugo u drugoj ruci.

O tome kakav je bila đak, Jelisaveta je takođe pričala, a onda je otkrila i jedan svoj nestašluk zbog kog je u prvom osnovne na polugodištu imala četvorku iz matematike.

- Sramotno je, ali ću izgovoriti. U prvom osnovne sam već imala četvorku iz matematike. Zbog mame sam dobila keca, a ona meni kaže: "Nisi zbog mene dobila nego zbog sebe". Sa sobom sam ponela iz škole zbirku jer nisam uradila i mama kada je to videla kaže: "Jeco, pa zbirka ti je u torbi", ja kažem: "Da, da, znam", a mama: "Ali trebala si da je predaš", pa ja onda: "Pa zašto da predam kada ću dobiti jedan", mama kaže: "Pa svakako ćeš da dobiješ jedan", ja na to : "Ne, ne, ne, ona neće znati, ja ću da kažem da sam ja to slučajno spakovala", a mama: "Bato, mislim da imamo problem...". Tako da je mama otišla u školu i rekla da sam ja to namerno ponela i dobila sam keca. Imala sam četvorku zaključenu na polugodištu zbog toga, u prvom osnovne! I, kako ja dalje da idem kroz život sa tom četvorkom - kroz smeh kaže Jelisaveta Orašanin Teodosić.

- Sva sreća imala sam roditelje koji su uvek bili pravični, što je dobro. Oni su uvek bili ekipa, i dan danas su ekipa. Nije bilo one varijante, pitaću mamu, mama me ne pusti, idem kod tate, uvek su bili tim.

Na pitanje da li i dan danas imaju funkciju roditelja i daju savete i kritikuju Jelisaveta kaže:

- Uvek, pa naravno. Niko ne može da te iznervira kao roditelji. Kad pozovu: "Pa šta si to obukla crna Jelisaveta", ili kada pogledaju neku predstavu pa kao: "Okej mi je, nije to sad neki spektakl, šta si ti to najavljivala...", onad bude: "Pa dobro, sad ste bili...", šalim se, vrlo su iskreni, pravični i dalje su ekipa, putuju, vole se kao tinejdžeri, što mi je divno. I sestra i ja smo odrasle u kući punoj ljubavi što se, ja se nadam, vidi danas na nama.

Jelisaveta se osvrnula i na to kako ona danas vaspitava decu.

- Umeju da me vaspitaju deca. Nisam ravnopravna majka baš, malo sam sa njim popustljivija zato što je mlađi i zato što je ova gospođa probila led, ali ja svojoj deci kažem izvini. Kada se raspravljam sa Petrom ja se bukvalno raspravljam, čujem i njeno mišljenje. Nisam od onih roditelja: "Ne, zato što ja tako kažem". Kažu: "Ona je mala, ima samo četiri godine, ne zna", ona vrlo zna, zna i šta želi i prosto to su karakteri koje ne možemo da menjamo. Kada pričam sa njom i kada je grdim ja uvek čučnem pored nje da budem na njenoj visini, uvek pričamo jedan na jedan, nikad pred drugim ljudima... To su neke stvari kako bih ja volela sa mnom neko da komunicira tako i ja sa njom - kaže Jelisaveta koja sa decom kada je u Bolonji provodi svaki trenutak u toku dana, ide sa njima na utakimce svog supruga, a kada je u Beogradu ima mnogo veću pomoć kad su deca u pitanju.

- Deca su navikla da idu na utakmice. Kada ih odvedem u pozorište onda kažem: "Ne možeš da se dereš Petra, ono što je na utakmici, e pa sve suprotno, to ti je pozorište". Onda ona kada se spremamo dođe i kaže: "Mama idemo u pozorište, mogu da obučem dres?", onda objasnim: "Ne, ne možeš, možeš da obučeš haljinu". Idem na utakmice, ali ja se ne razumem toliko u košarku, ali sam vrhunski navijač, znam da zviždim, znam dosta psovki i na italijanskom i na srpskom što je isto ključna stvar - kaže Jelisaveta i otkriva kako živi kada je u Bolonji gde njen suprug trenutno igra.

Jelisaveta se osvrnula i na to kako ona danas vaspitava decu.

- Ovde imam dosta pomoći i uspevam sve. U Bolonji mi je drugačije raspoređen dan, ovde imam dosta prijatelja tamo nemam nikoga. Ovde radim, tamo stvarno nemam obaveze, osim toga oko dece, što su kao "samo" obaveze, da skuvam, sredim, operem veš i sve što ide uz to. Tamo sam stvarno u fokusu sa njima, ujutru odvezem Petru u vrtić sa Bogdanom sam u parku, onda njega uspavam, idem po Petru, i naravno uveče ih uspavam i idem na utakmicu ili ako su utakmice ranije onda idu i Petra i Bogdan. U Beogradu mi je to malo drugačije zato što radim, sada su mi počele probe...

Koliko supruga bodri na tribinama najbolje govore i fotografije koje se tokom emisije smenjuju na velikom ekranu, a jedna od njih je i kada su ušli u Evroligu.

- Publika u Bolonji su zapravo navijači raznih uzrasta, ali uglavnom su to stariji ljudi. To je košarkaški grad, imaju neke sezonske karte i to je kao da ste u polu pozorištu, a to igračima ne znači toliko, a onda Miloš prođe i pokaže mi rukama kao "Ajde, ajde", pa nisam ja vođa navijača, to što znam da zviždim i da lupam, ne znači da sam vođa navijača. Na utakmicama sam uglavnom u patikama, ali pošto tamo ne idem nigde onda umem da se sredim skroz pa Miloš kaže: "Ona ne ide nigde pa izvinite sad što je sređena kao za izlazak" - kaže Jelisaveta kroz smeh.

Iako mnogi kažu da su majke mnogo vezanije za sinove Jelisaveta kaže da Petru i Bogdana voli isto.

- Volim ih isto, ali drugačiji su karakterom, Petra je meni kao drugarica: "Nemoj da me grliš, nemoj..." taktičnost joj malo manjka, a Bogdan bi sada tebi pritrčao u zagrljaj. Bogdan je mazniji pa onda samim tim i mnogo više emocija ispoljava. Ali, niko ne može da me nasmeje kao Petra, to potpisujem, duhovita je strašno. Ona je hrabrica, sećam se upadne u bazen, mi je bukvalno za kosu i izvadimo, i ona opet, dok je Bogdan... Ja uopšte nisam imala boju napred, samo na leđima od male koale koja neće da se odvoji od mene. Kao, vidi kakva ti je boja, vidi kako su ti crna leđa... Drugačiji su, ali volim ih isto - iskrena je Jelisaveta koja kaže i da je deci maksimalno posvećena.

- Trudim se da budem tu za njih uvek i da im detinjstvo činim zabavnim. Ja sam od onih roditelja koji se spuštaju sa decom niz tobogan i takmičim se sa njima. Nekada ih pustim, nekada ne, onda Miloš kaže: "Da li je moguće da im to radiš?", pa neka malo: "Ajde, stigni me!". U parku sam najaktivinija i normalno da hoće da budu sa mnom kada ih najbolje zabavljam - kaže Jelisaveta.

Jelisaveta je tokom emisije pričala i o koferima koje je nosila na početku selidbi, ali i o tome da se sada navikla, baš kao i deca, a onda se osvrnula na brak sa Milošem.

- Ovo zvuči kao nameštaljka, ali mi nemamo bračne nesuglasice. Moja dugarica kada izađemo u grad, ja se non-stop kuckam sa Milošem i onda recimo kuma kaže: "Jao i Miloš je večeras sa nama". Tako da mi stvarno nemamo to ili smo se prosto upoznali u trenutku kada smo zreli ljudi. U početku se ispipavaju granice dokle ja mogu da se ljutim, ili dokle on može da se ljuti, prosto smo shvatili gde su te granice, ne prelazimo ih. Mera je mama, mera za sve - kaže Jelisaveta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading