HALID BEŠLIĆ OTVORIO DUŠU: Hteli su o meni da snime film
Alo

Legenda narodne muzike Halid Bešlić slobodno vreme provodi u hotelu koji je izgradio ima svoj apartman i mir, a svako jutro pije kafu i čita novine.

Pevač govori o velikom beogradskom koncertu, koji je u pripremi, ali i operaciji i filmovima, koji ih je snimio više od deset.

Printscreen

 

U Sarajevu se prošle nedelje održao filmski festival, ali vas nije bilo u gradu.

- Poslednjih dana provodim vreme na obroncima planine Romanije. Tu imam svoj mir i to me jako ispunjava.

Idete li u Sarajevo?

- Do Sarajeva idem samo kako bih se video sa svojim prijateljima, svojom rajom, negde u kafanu da odemo, inače u poslednje vreme izbegavam grad kao grad, mnogo me zamara gužva.

Kako vam je zdravlje?

- Polako se oporavljam, ugrađen mi je stent. Malo je i dijabetes, koji imam već godinama, učinio svoje, ali ide sve nabolje.

Printscreen

 

Šira publika ne zna da ste snimili više od desetak filmova i serija.

- Prijatelj sam s mnogim rediteljima i glumcima, poput Pjera Žalice, Ademira Kenovića, Dragana Bjelogrlića, Emira Hadžihafizbegovića, Rajka Grlića, tako da sam bio angažovan u filmu "Karaula", gde pevam pesmu "Oj, jarane. jarane" mog kolege Halida Muslimovića, pojavljujem se u seriji "Ubice mog oca" u prvoj sezoni, gde pevam pesmu "Ja bez tebe ne mogu da živim", pesmu koja je postala veliki hit, pesma "Malo, malo dana", koju je napisao Saša Lošić Loša u filmu "Kod Idrizra", moja pesma "U meni jesen je" iskorišćena je kao lajtmotiv u filmu "Admir".

Kako ste to pevali tuđu pesmu u filmu "Karaula"?

- Sve je bilo na jaranskoj bazi. Goran Bregović me je zvao da dođem u njegov studio u Beogradu, kad sam čuo da treba da pevam pesmu "Oj, jarane, jarane" mog kolege i imenjaka Muslimovića, pobesneo sam i rekao: "Kako nisi uspeo da stigneš da snimiš pesmu za mene?" On mi se izvinio i rekao da ne može da stigne. Ja sam besan ipak prihvatio da pevam u filmu "Karaula".

Alo

 

Da li se sećate kako je prošlo snimanje filma "Karaula" na Ohridu?

- Sećam se da smo se super družili i uživali. Pevali smo i družili se četiri ili pet dana zajedno s gazdom hotela, bili su tu i Sergej Trifunović i Emir Hadžihafizbegović. Bilo je to pravo veselje i druženje.

Slušate i volite i rokenrol.

- Odrastao sam na narodnoj muzici, ipak sam malo starija generacija, a rok muziku sam malo kasnije počeo da slušam. O tadašnjem sarajevskom roku, o grupama poput Indeksa, Bijelog dugmeta, Plavog orkestra, mislim da su beton sarajevske rok kulture i scene.

Da li ste bili prošle godine na premijeri filma u Sarajevu o Tomi Zdravkoviću?

- Jesam. Film je dobar, ali mi tu fale Tomini sarajevski dani, koje je proveo i gde je imao puno anegdota i dogodovština. Aco Pejović je odlično odradio svoj deo posla, kao i Suzana Branković, koja je takođe zablistala. S Draganom Bjelogrlićem sam jaran, družili smo se i na premijeri i kad se završio film, otišli smo s našom rajom u kafanu. Bjela je super lik i lepo provodimo vreme zajedno.

 

Alo

 

GLUMICA VANVREMENSKE LEPOTE Tanja Bošković na plaži, pogledajte fotografiju koju svi komentarišu

Komentari (0)

Loading