SKANDAL! POZNATA MANEKENKA PREMINULA ZBOG GREŠKE LEKARA! Umrla samo jedan dan nakon što joj je dijagnostifikovan rak!
EPA

Ambiciozna mlada manekenka umrla je od raka grlića materice sa samo 27 godina nakon što je doktor rekao da su simptomi povezani sa njenim hormonima, saznaje se u istrazi.

Porše Mekgregor Sims je zapravo imala agresivni oblik bolesti koja mesecima nije bila dijagnostikovana uprkos tome što se ona žalila lekarima na neprekidan bol i krvarenje.

Gospođica Mekgregor-Sims, iz Portsmuta, Hants, otišla je kod svog lekara opšte prakse u decembru 2019. požalivši se na bol u stomaku i krvarenje, i upućena je konsultantu.

 

 

U januaru 2020. posetio ju je dr Piter Šlezinger, ginekolog u bolnici Kraljice Aleksandra u Portsmutu.

Dr Šlezinger je mislio da su njeni simptomi "hormonski“, pa nije uradio vaginalni pregled niti uputio Poršea na dalja ispitivanja. Doktor je rekao da "nema koristi" od vršenja fizičkog pregleda jer je Porše imala samo 27 godina - ali je priznao da bi ga možda uradio da je imao "pratitelja" sa sobom.

- Da je neko bio u sobi sa mnom, verovatno bih to uradio. Ali svi smo danas ovde uz pomoć retrospektiva.

U martu 2020. Porše se vratila lekarima nakon što je osetila kratak dah i imala dve telefonske konsultacije pre nego što su joj prepisali antibiotike.

Kada su se njeni simptomi pogoršali, lekar opšte prakse je pomislio da ima Covid i odvedena je u Vestlands Medical Center na konsultacije licem u lice.

Porše je hitno prebačena u bolnicu Kraljice Aleksandre, gde joj je dijagnostikovan rak grlića materice, a umrla je dan kasnije 14. aprila 2020.

Njen slučaj je naveo mrtvozornika da sugeriše da su nacionalne smernice koje kažu da žene za koje se sumnja da imaju bolest treba da sačekaju dve nedelje pre nego što ih pregleda specijalista možda doprinele njenoj smrti.

 

 

Majka manekenke Fiona Havke, 52, rekla je dr Šlezingeru: "Niste uradili najosnovniju stvar - uradili joj interni pregled...", jedan od najjednostavnijih i najosnovnijih načina da se proceni da li neko ima rak grlića materice.

Doktor je na saslušanju rekao: "Izvinjavam se zbog činjenice da sam pogrešio."

Istraga u Portsmutu, u Hantsu, čula je da je gospođica Mekgregor Sims - koja je bila verena da se uda - podvrgnuta svom prvom testiranju 2017.

Iako test nije otkrio ćelije raka, rečeno joj je da su neke "nenormalne", saznala je istraga. Nikakve dalje radnje nisu preduzete.

Dve godine kasnije počela je da se žali na bolove u stomaku i vaginalno krvarenje, a u decembru 2019. lekar ju je uputio kod konsultanta.

Nacionalne smernice znače da zakazivanje ne može biti ranije od dve nedelje kasnije - da se vidi da li se simptomi povuku i da se sprovedu dalje istrage - a zbog božićnog perioda gospođica Mekgregor-Sims nije viđena do kraja januara.

Zatim ju je pregledao dr Peter Schlesinger, lekar agencije specijalizovan za ginekologiju, u bolnici Kraljice Aleksandra u Portsmutu.

Dr Šlezinger je na saslušanju rekao da misli da su njeni simptomi "hormonski" nakon što je prestala da daje kontracepcijske injekcije oko godinu dana pre smrti.

Izvinio se njenoj porodici što nije uspeo da dijagnostikuje njen rak.

 

 

U istrazi je rekao:

- Porše je imala i krvarenje između menstruacije i krvarenje nakon koitalnog krvarenja (krvarenje nakon seksualnog odnosa). Takođe mi je rekla da je bila na kontracepciji do pre otprilike šest meseci. Imala je normalan test brisa pre dve godine i skeniranje (koje nije pokazalo) nikakve abnormalnosti. Osećao sam da postoji niz potencijalnih uzroka njenog bola. S obzirom na činjenicu da je prekinula kontrolu rađanja, predložio sam joj da je ponovo uzme da vidi da li je bol prestao. U svetlu njenog normalnog testa brisa i njenih godina, nisam mislio da je potreban vaginalni pregled - činilo se da nema koristi. Bilo mi je veoma žao što sam čuo da joj je dijagnostikovan uznapredovali rak grlića materice. Ova vrsta raka je retka i manje je verovatno da će se otkriti na testovima razmaza.

Mekgregor-Simsova majka Fiona Houk, verenik Mark Čepel i brat blizanac Deukalion ispitivali su praksu dr Šlezingera tokom istrage, pitajući zašto nije izvršen fizički pregled.

Gospođa Hoke, 52, rekla je: "Niste uradili najosnovniju, fundamentalnu stvar, a to je da uradite (fizički) pregled.

- Bila je mlada žena kojoj su rekli da može imati rak. Bila je sama i uplašena.

TELO DŽEJA RAMADANOVSKOG POMERENO U DRUGU GROBNICU! Pevač će sada počivati pored njega, porodica dala saglasnost!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading