Sprski dizajner za Alo: Dobar sam i za Madonu i za Harikejn!
Foto: privatna arhiva

Boris Kargotić u široj javnosti poznatiji po imenu svog brenda „Demode“ je jedan od retkih srpskih modnih kreatora koji može da se pohvali da je svoju garderobu prodao i van granica Srbije.

Iako su ovde stvari koje je on dizajnirao nosile najveće domaće ženske zvezde, za njegov dizajn odlučila se, ni manje ni više, kraljica popa i globalno poznata Madona.

Nakon Niki Minaž i Bijonse, Madona je po drugi put obukla garderobu srpskog dizajnera, a mnogi su se pitali kako je neko ko je kreator ostvario saradnju sa planetarno popularnim zvezdama.

Madona

Youtube printscreen / Madonna

 

 

- Do zvezda poput Madone, Niki Minaž, Bijonse ne može tako lako da se dođe, ali ako imate sreće mogu da vas primete njihovi stilisti. Svetski stilisti ne nose kese i ne idu po prodavnicama kao naši, oni sede i prate dešavanja na Instagramu, baš tako su i mene kontaktirali - objašnjava za Alo! Boris Kargotić.

Madonu smo već videli u Borisovoj haljini, a ovih dana na Instagramu je opet osvanula fotografija pop dive, ali u kaputu mladog srpskog dizajnera.

- Tu čuvenu, moju prvu haljinu Madona je nosila na svadbi svog menadžera. Tada sam je odneo u London, ali nažalost nisam upoznao Madonu, jer da jesam sigurno bih se fotografisao. Totalno sam zaboravio da je ovaj kaput već četiri godine kod nje i prekjuče sam samo video da je objavljena fotka - priča kroz smeh zadovoljni modni kreator.

Kreator se osvrnuo i na način saradnje sa pop ikonom i naglasio da je uprkos njenoj želji da ona plati garderobu, on rešio da joj sve pokloni.

Sprski dizajner za Alo: Dobar sam i za Madonu i za Harikejn!

Foto: Printscreen/instagram

 

 

- Madona je poznata kao neko ko plaća i ne želi da čuje da nešto dobije za „dž“. Preganjao sam se i uspeo sam njen tim da ubedim da želim da to bude poklon, ne toliko zbog reklame koliko zbog veličine njenog lika i dela, jer to je ipak Madona - objasnio je Boris.

Dok Madona nosi kaput koji je njegovih ruku delo, Evropa se ovih dana takođe divi njegovom dizajnu, jer je baš Kargotić zadužen za kostime koje grupa „Harikejn“ nosi na evrovizijskoj sceni. Izgled Sanje, Ksenije i Ivane izazvao je oprečne komentare na društvenim mrežama što kreatora nimalo ne potresa.

- Iako nisam cvećka i umem žestoko da odgovorim, na te kritike ne reagujem, jer ne vidim razlog za to. Ljudi ovde ne shvataju da sam ja radio samo kostime u kojima nastupaju, a ne ceo stajling. Nisu me poslušali za frizure, a uvažili su samo moje ideje kada je reč o obući. Nemam problem sa tim kako drugi stilista vidi moj rad, ne reagujem jer znam koliko smo vremena i truda uložili u sve to -zaključio je dizajner za Alo!.

Sprski dizajner za Alo: Dobar sam i za Madonu i za Harikejn!

Foto: privatna arhiva

 

 

Čekićka prva nosila kaput

Iako garderobu koju dizajnira Boris Kargotić vole svetske zvezde, čini se da je slavu kaputa sa natpisom „Bog čuva kraljicu“ prva pronela folk pevačica Andreana Čekić u spotu za pesmu „Presveto i grešno“.

- Kaput koji je nosila Andreana nije isti kao Madonin. Razlikuju se u nekoliko detalja, ali je natpis na leđima isti. Zapravo Andreanin kaput je na jednom svom snimanju nosila Bijonse i taj kaput je danas kod mene. Ako pogledamo hronološki, možemo da kažemo da je Andreana Čekić prva nosila sada već čuveni kaput „God save the queen“.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading