Daje loš primer:  Slavica Đukić  Dejanović
Oliver Bunić
Slavica Đukić Dejanović i Duško Vukajlović

TV Pink

Slavica Đukić Dejanović u emisiji Pravac kod Duška Vukajlovića, Printscreen: TV Pink

Ministarka je u razgovoru s Duškom Vukajlovićem, glavnim urednikom dnevnog lista „Alo!“, ispričala da se, uprkos bolovima, vratila na posao već nakon nedelju dana od nesreće jer je bila svesna da samo kretanjem može sprečiti trombozu. Ona je pohvalila osoblje Kliničkog centra u Nišu koje joj je pravovremenom reakcijom saniralo polomljeno rame, pa nije morala na operaciju. Inače, ministarka je priznala da se samih detalja nesreće ne seća i da nije bila ni svesna zašto je bila u bolnici u Nišu.

- Zahvalna sam svim lekarima koji su mi pružili odličnu i stručnu pomoć. Psihološki sam funkcionisala na potpuno drugačijem nivou, imala sam potres mozga i imala sam osećaj nakon buđenja da sam kao ministar došla u bolnicu da nešto otvorim. Tek kad sam povratila svest, shvatila sam da sam pacijent - ispričala je Slavica Đukić Dejanović. To što je neuropsihijatar joj je, kako kaže, dosta pomoglo da prebrodi period nakon nesreće. Posttraumatski period je bio mnogo lakši za preživljavanje, ali će se njena porodica psihički duže oporavljati od nje.

Slavica Đukić Dejanović je dovezena na Banjicu

Vesna Lalić

Slavica Đukić Dejanović posle nesreće ispred bolnice na Banjici, Foto: Vesna Lalić

Slavica Đukić Dejanović, koja je i potpredsednik SPS, osvrnula se i na predstojeće predsedničke izbore, istakavši da je Aleksandar Vučić odličan izbor za predsedničkog kandidata jer je ostvario stabilnost na makroekonomskom planu, ne koketira sa građanima i govori istinu, iako nekada nije prijatna.

- Penzioni fondovi su bili prazni, da smo nastavili onim putem, ostali bismo bez penzija. Kad Vučić kaže da će se penzije povećavati postepeno, to znači da postoji ekonomska realnost za takav potez. Srbija je na dobrom putu, a izbor je jedan - da se ide napred - istakla je ministarka. Ona veruje da opozicioni kandidati nemaju plan za oporavak Srbije, a njihova kampanja zasniva se na udaru na Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Govoreći o velikom problemu koji tišti Srbiju, a to je negativan prirodni priraštaj, ministarka je istakla da će njen kabinet i cela Vlada učiniti sve da Srbija pobedi belu kugu, stimulišući povećanje nataliteta, ali i da zaustavi odliv mladih i obrazovanih kadrova. Ona je najavila i reformu sistema zdravstvenog osiguranja, kao i promene u zdravstvu i obrazovanju.