Nakon grada oluja rušila stabla po Valjevu

Tanjug | vesti 2015-08-03 11:48:56 2015-08-03 11:48:56

Posle grada veličine oraha, Valjevo je sinoć oko 20 časova pogodilo olujno nevreme, a vetar, koji je duvao brzinom od 98 kilometara na sat, oborio je veliki broj stabala, javljaju valjevski internet portali.

Profimedia

Valjevski vatrogasci tokom noći imali pune ruke posla, jer su sklanjali drveće koje je palo na automobile i dalekovode, od kojih su neki i dalje u prekidu.


Olujni vetar polupao je i crepove, a grad je razbio prozore na mnogim kućama i stanovima, dok su oštećeni i pojedini automobili, koji su bili parkirani na otvorenom prostoru.


Zbog olujnog vetra prijavljen je veliki broj pojedinačnih kvarova na elektromreži, a bez struje su trenutno potrošači u jednom delu Sedlara, kao i oni koji se strujom snabdevaju sa dalekovodnog pravca Pričević-Stave, prenosi Radio Patak.


Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove. Član Gradskog veća Nikola Radojičić kaže da Valjevci od jutros nastavljaju da prijavljuju štetu.
- Svi koji su oštećeni potrebno je da lično dođu na pisarnicu u Gradsku upravu i prijave štetu, kaže Radojičić za portal ugradu.info.
Najviše su pogođena valjevska sela Zlatarić, Stave, Beomužević, Vragočanica i Kunice, u kojima su delimično oštećene žitarice i voćne kulture.

- Danas potpisujemo ugovor sa 'Krušikom' o kupovini raketa i za milion dinara koliko smo opredelili biće kupljeno 37 protivgradnih raketa. Nemamo novca da bismo mogli da kupimo više, kaže Radojičić.

Expand player
Pogledajte više