ruska vojska
Foto: Printscreen

Što se tiče ruskih ofanzivnih akcija u Harkovskoj oblasti, kako je ranije objasnio ruski predsednik Vladimir Putin, vojska deluje u tom pravcu kako bi zaštitila pogranične oblasti i svoje građane od stalnih napada sa ukrajinske strane.

Ruski sistemi PVO su oborila šest vođenih bombi francuske proizvodnje "hamer", 14 granata HIMARS i "Oljha" i 44 ukrajinska drona, navodi se u saopštenju Ministarstva o situaciji na frontu u prethodna 24 sata.

Jedinice grupe Oružanih snaga Rusije Jug poboljšale su situaciju duž linije fronta i porazile ljudstvo i tehniku tri brigade, a Ukrajina je, sukobeći se sa njima, izgubila do 460 vojnika.

Grupa trupa Sever napredovala je u dubinu odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

Ruske snage su u tom delu fronta, odbijajući dva kontranapada ukrajinskih snaga, eliminisale 318 ukrajinskih vojnika, uništile tenk i dva borbena oklopna vozila.

Jedinice grupe trupa Zapad odbile su tri kontranapada jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine tokom kojih je eliminisano skoro 405 ukrajinskih vojnika. Uništeno je i borbeno vozilo pešadije i pet vozila, a tokom kontrabaterijske borbe pogođena je haubica D-20, kao i haubica D-30.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading