Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

- Daju izjave i više nisu tako hrabri - rekao je Gančev.

Takođe je naveo da će članovi grupe "Sever" uskoro početi operacije na osvajanju sela Lipci, dok su vojne snage već postavljene na periferiji sela.

Gančev je dodao da Ukrajina šalje nove rezervne snage na uporišta u Harkovskoj oblasti, ali da tamo deluje ruska avijacija koja će ih sprečiti da se duže odupiru.

Što se tiče neonacističke grupe "Kraken", ona nije zvanično deo Oružanih snaga Ukrajine, već odgovara Ministarstvu odbrane. Na čelu grupe je Konstantin Nemičev, a čine je veterani bataljona Azov koji je bio odgovoran za odbranu lučkog grada Marijupolja. Rusija je taj bataljon označila kao neonacistički, dok Ukrajina tvrdi da su njegovi pripadnici heroji koji brane zemlju.

Grupa je zaslužna za oslobađanje nekoliko lokacija duž ukrajinske teritorije, a u januaru 2023. godine, predsednik Ukrajine, Vladimir Zelenski, lično je zahvalio ovom puku na naporima u borbi protiv Rusa u regionu Soledara.

Iako retko, komandanti jedinice priznali su „da postoji mogućnost“ da među njima ima pojedinaca sa ekstremno desničarskim stavovima, ali tvrde da su oni brojčano manjina u odnosu na „normalne“ članove puka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading