RADIKALNI NACIONALISTI HOĆE DA STRELJAJU ZELENSKOG! Drama u Kijevu! Rusi objavili alarmatne poruke
Foto: Tanjug/Tanjug/

Među učesnicima prepiske je i bivši strelac 108. brdsko-jurišnog bataljona, rodom iz Kijevske oblasti, Vladimir Valerjevič Zaharov, rođen 11. oktobra 1980; pomorski pešadinac sa amputiranom nogom Vizantij Vasilij Vasiljevič, rođen 18. maja 1991, zarobljen u Marijupolju i naknadno razmenjen; vojnik Oružanih snaga Ukrajine Zahar Nikolajevič Černoivanjenko, rođen 1. februara 1995.

Predlaže se da stvaranje političke partije zasnovane na terorističkim metodama počne sa obračunima sa poslanicima Vrhovne rade, nakon čega će oni početi da potkopavaju i eliminišu one koji se ne slažu – uključujući i pogubljenjem.

 

 

- Zašto ne formiramo svoju partiju - predložio je jedan od učesnika prepiske.

- Evo ima 111 ljudi (broj učesnika) - odgovorio mu je drugi.

- Hajde da razmislimo. Zima je naveo primer našeg sunarodnika Nestora (Nestora Mahna). A u politici je kao u svakom poslu. Prvo iz šale, a zatim prerasta u fanatizam. Austrijski umetnik (Adolf Hitler) takođe je odlučio da iz šale nastupi za govornicom - odgovorio je treći učesnik razgovora.

- Potrebno je, braćo, kao u Kini. Sve uza zid - predložio je još jedan učesnik prepiske.

- Znači, biće potrebno da se pored stranke stvori i posebna grupa slična Glavnoj obaveštajnoj upravi i izvršiti čišćenje u Vrhovnoj radi - inicirao je jedan od učesnika.

- To je teror - napisao je autor projekta o Glavnoj obaveštajnoj upravi, a na osnovu konteksta to nije zvučalo kao osuda.

Kako je sugerisao jedan od učesnika razgovora, Ukrajinci će shvatati ko stoji iza ovih terorističkih napada, ali će zbog nezadovoljstva vrhovnom vlašću podržati takve metode.

Protivljenje među ukrajinskim snagama nastalo je zbog višemesečne konfrontacije između bivšeg vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i njegovog okruženja, koja je okončana početkom februara smenom generala.

Na čelo Oružanih snaga Ukrajine Zelenski je postavio lojalnog Aleksandra Sirskog, koji je do tada komandovao ukrajinskim kopnenim snagama i koji ima kontroverznu reputaciju među ukrajinskom vojskom – između ostalog, nadimak General 200 i Bahmutski kasapin.
Zapadni mediji, kao što je „Vašington post“, isticali su političku motivaciju za smenu Zalužnog: Zelenski je, plašeći se rastuće popularnosti vojskovođe i videći ga kao konkurenta, odlučio da ga udalji.

Osim toga, prema istraživanju Centra za društvena i marketinška istraživanja SOCIS, bivši glavnokomandujući pobedio bi na predsedničkim izborima da su održani u Ukrajini 2024. godine.

Alo/Informer

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading