Ruska policija
Foto: EPA/Yuri Kochetkov

Kako se navodi, automobil napunjen eksplozivom kretao se iz Odese do Voronježa radi izvršavanja terorističkog napada, a gruzijska služba označila je ukrajinskog poslanika iz stranke Vladimira Zelenskog, Andreja Šarašiza kao organizatora prevoza.

Iz službe bezbednosti dodaju da su u transportu eksplozivnih naprava učestvovali državljani Gruzije, Ukrajine i Jermenije. Vozilo je iz Odese, preko Rumunije, Bugarske i Turske, stiglo do Gruzije, a kao krajnja destinacija označen je Voronjež. Eksplozivna sredstva otkrivena su na gruzijsko-ruskoj granici.

Na samoj granici su pronađene tri naprave, dok su još tri navodno ostavljene na određenim lokacijama u Tbilisiju. Iako su iz gruzijske službe saopštili da postoji mogućnost da su uhapšeni nameravali da ih aktiviraju na teritoriji Gruzije, malo je verovatno da je tako.

Podsećanja radi, tokom 2022. godine, korišćenjem relativno slične putanje, pripadnici ukrajinskih službi bezbednosti prevozili su eksplozivne naprave u Rusiju, koje su kasnije koristili tokom terorističkog napada na Krimski most, pa je sasvim izvesno da je ovo pokušaj sličnog napada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading