RUSIJA IMA PAKLENI PLAN? Otkrivena noćna mora Kijeva
Foto: EPA/SERGEY GUNEEVSPUTNIK/KREMLIN / POOL

Kremlj će pojačati napore u širenju dezinformacija na društvenim mrežama, izazivajući sukobe među Ukrajincima i sejući sumnju među saveznicima Kijeva u pogledu šanse za pobedu, navodi se u saopštenju ukrajinske obaveštajne službe. 

- Tokom narednih nedelja neprijatelj će uložiti sve napore da širi narative koji su destruktivni po svetsku bezbednost i pokušavaju da podstaknu sukobe - kako unutar Ukrajine tako i u drugim delovima sveta gde postoji podrška Ukrajini - navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

U saopštenju koje su prenele kijevske domaće bezbednosne i vojne špijunske agencije, navodi se da će operacija kulminirati krajem maja, kada bi inače istekao petogodišnji mandat predsednika Volodimira Zelenskog.

Izbori u Ukrajini su suspendovani na osnovu vanrednog stanja koje je na snazi od početaka sukoba.

„Metodologija kampanje je tipična za ruske specijalne službe: da dovede u pitanje legitimitet vladinih odluka donetih u Ukrajini posle 20. maja, da širi paniku i očaj, da veštački sukobi civile sa vojskom, da nas natera da se svađamo sa našim saveznicima, da šire sve vrste 'teorija zavere' u društvu“, navodi se u saopštenju.

Kremlj je ranije ove nedelje saopštio da Ukrajina više od jedne decenije dobija pomoć od CIA da se suprotstavi Rusiji.

Zelenski je upozorio da bi ruske snage, koje su nedavno zauzele strateški grad Avdejevku, mogle da pokušaju još jednu ofanzivu krajem maja ili početkom leta, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading