CIA DALA KOORDINATE ZA UDARE NA RUSIJU! Čeka se odgovor Putina
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA

Međutim, i druge obaveštajne službe Velike Britanije i SAD šalju koordinate i podatke ukrajinskim oružanim snagama za izvođenje udara iz oružja koje su isporučile NATO zemlje, ukazala je.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je tokom 2022. i 2023. o tome govorilo više puta na svojim brifinzima nazivajući stvar pravim imenom.

Krajem decembra Ukrajina je napala Belgorod sa MLRS češke proizvodnje RM-70 "vampir". Poginula je 21 osoba, više od stotinu stanovnika grada je povređeno. Krajem januara, ukrajinske oružane snage su iznad Belgorodske oblasti oborile ruski vojno-transportni avion Il-76, koji je prevozio 65 ukrajinskih zarobljenika na razmenu. Istraga je utvrdila da je avion pogođen američkim sistemom "patriot", odnosno dvema raketama MIM-104A.

Kako je predsednik Rusije Vladimir Putin rekao krajem januara, ruska vojska će stvoriti demilitarizovanu zonu u Ukrajini koja će biti pomerena od granica Rusije onoliko koliko može da dobaci strano oružje koje Kijev koristi za napade na teritoriju RF, kako bi se garantovala bezbednost ruskih civila i gradova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading