RUSI BESNI NA FRANCUZE: Ukoliko se to desi, Zapad će biti saučesnik u terorističkom napadu na Rusiju
Foto: Kremlin.ru

- Ukrajinsko rukovodstvo je dobro znalo o maršruti i načinu transporta vojnika do mesta unapred dogovorene razmene - naglasio je Poljanski

Ruski diplomata dodao je da Rusija poziva zemlje-članice Saveta bezbednosti UN da odlučno osude „ovaj i sve druge terorističke akte kijevske hunte“.

- Ćutanje u ovoj situaciji samo jača uverenost korumpiranog diktatorskog režima Zelenskog - naglasio je diplomata.

Kako kaže, Sjedinjene Američke Države i Nemačka biće direktni saučesnici u terorističkom napadu na ruski Il-76 ako se ispostavi da je Kijev koristio sistem nemačke ili američke PVO sisteme.

- Kako pokazuje preliminarna istraga, Oružane snage Ukrajine izvele su ovaj teroristički napad koristeći sisteme za protivvazdušnu odbranu. Mnogo toga ukazuje da su to mogli biti ili američki ‘patrioti’ ili ‘iris T’ nemačke proizvodnje. Ako se to potvrdi, zapadne zemlje koje su ih isporučile biće direktni saučesnici u ovom zločinu - naglasio je Poljanski.

On je primetio da Zapad opravdava sve zločine Kijeva i pokušava da uperi prst u Rusiju, „čak i kada činjenice govore suprotno“.

Kako je naveo, "zapadni sponzori zločinačkog kijevskog režima snose punu odgovornost za njegove zločine".

Poljanski je istakao da je Rusija ogorčena odbijanjem međunarodnih organizacija da osude incident sa obaranjem ruskog vojnog aviona.

- Duboko žalimo što predstavnici međunarodnih organizacija, u duhu nedopustivih dvostrukih standarda, stidljivo odbijaju da komentarišu ono što se dogodilo - rekao je Poljanski.

Rusija razočarana u Pariz 

Poljanski je rekao da je Rusija razočarana što Pariz, koji predsedava Savetom bezbednosti UN, nije zakazao hitno zatraženu sednicu Saveta bezbednosti o incidentu sa Il-76 za sredu, već ga održava u četvrtak.

- Žao nam je što ste se obavezali da umesto nas utvrdite da li je sastanak hitan ili ne. Veoma smo razočarani francuskom odlukom. Tražimo od vas da se oduprete pritiscima na vas u okviru NATO solidarnosti i ne stavljate interese NATO-a i Kijeva iznad svojih odgovornosti kao predsedavajućeg - rekao je Poljanski.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati na našem blogu.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading