ŠOK PRIZNANJE VISOKOG UKRAJINSKOG OFICIRA! Rusi zauzeli uporište u pravcu Bahmuta!
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Rusija je paralisala ukrajinsku vojnu industriju, izjavio je britanskom listu Indipendent visoki oficir ukrajinskih oružanih snaga, koji je želeo da ostane anoniman.

 Granate u Hersonskoj oblasti

Ruska vojska granatirala je Černobajevku, oblast Herson, a jedna žena stradala je u napadu, saopštio je šef Hersonske OVA Aleksandar Prokudin.

"Usled granatiranja preminula je 37-godišnja žena. Pronađena je u porušenoj zgradi. Lekari koji su stigli na lice mesta samo su konstatovali smrt", napisao je on.

 

 

Zauzeto ukrajinsko uporište

Specijalne snage Južne grupe ruskih trupa izvršile su napad na uporište u pozadini Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Artjomovska (ukrajinski Bahmut) i uhvatile jednog zarobljenika. Dopisnik RIA Novosti je posmatrao njihov rad na liniji fronta.

Ruski borci prešli su tokom noći u ukrajinsku pozadinu, kamuflirali se pored zemunice i započeli praćenje. Artiljerija je otvorila vatru, a zatim su izviđači izvršili iznenadni napad na ovu poziciju.


- Danas je bio prilično produktivan dan, danas su radili i izviđači, takođe su zauzeli jedan položaj od neprijatelja, usled čega je jedna osoba zarobljena - rekao je komandant odreda sa pozivnim znakom Sibir.

Prema rečima zatvorenika, na položaju su bile ukupno četiri osobe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading