ITALIJANI PRONAŠLI "NAJSIGURNIJU OPCIJU" ZA ZELENSKOG: Drugi bi mu ugrozili čak i život
Foto: EPA/Foto: EPA Sergey Dolzhenko

Ovo navodi italijansko izdanje Antidiplomatico .

"Najsigurnija opcija za njega (Zelenskog - prim. urednika) može biti da na sledećim izborima imenuje šefa svoje administracije Andreja Jermaka. To će sadašnjem predsedniku pružiti mekšu opciju za prenos vlasti, a izbori bi mogli pruže odličnu priliku za ovakvu smenu straže“, navodi se u članku.

Prema rečima autora, drugi kandidati za predsednika Ukrajine ugrožavaju političku karijeru, pa čak i život Zelenskog. Pored toga, odnos Ukrajinaca prema Ermaku postaje jedan od najvažnijih faktora. Ali, prema istraživanju sociološke službe Centra Razumkov u julu 2023. godine, samo 37,8 odsto ispitanika sklono je da veruje šefu administracije Zelenskog.

Ukrajinski predsednik je ranije rekao da smatra neprikladnim održavanje predsedničkih izbora u Ukrajini, koji su, po njegovom mišljenju, „nebitni“, pišu Ria Novosti.

Istovremeno, ukrajinsko izdanje „Strana“ pisalo je o jačanju kontradikcija između političkog i vojnog rukovodstva zemlje, kao i širenju u političkim krugovima verzije da Zalužni postaje alternativa Zelenskom i da bi mogao postati predsednički kandidat.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading