PRVA DAMA UKRAJINE VAPI "Mi smo u smrtnoj opasnosti bez zapadne pomoći"
Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

- Ako se svet umori, jednostavno će nas pustiti da umremo - upozorila je prva dama Ukrajine nakon što su republikanski senatori u SAD blokirali ključni zakon o pomoći što bi obezbedilo više od 60 milijardi dolara podrške.

Olena Zelenska je rekla da usporavanje pomoći predstavlja „smrtnu opasnost“ za njenu zemlju.

- Zaista nam je potrebna pomoć. Boli nas kada vidimo znakove da strastvena spremnost da se pomogne možda bledi. Za nas je to životno pitanje - kazala je ona.

Velika Britanija je takođe pozvala političare u Vašingtonu da se dogovore oko Ukrajine. Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron tokom posete Vašingtonu ranije ove nedelje pozvao je SAD da ne daju Putinu "božićni poklon" blokiranjem milijardi dolara finansijske podrške potrebne za nastavak rata protiv ruskih snaga, podseća britanski javni servis.

BONUS VIDEO

@alo_portal Vladimir Đukanović “U RINGU” Najviše me pogodi kad mi kažu da sam lopov! Celu emisiju “U RINGU” sa Vladimirom Đukanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu! #alo #alonovine #alodnevnenovine #uringu #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading