Zelenski
Foto: Alo/Shutterstock

- U zoni od 30 kilometara od linije borbenog kontakta u pravcu Kupjanska, saobraćaju zajednički odredi policije i SBU. Svrha ovih patrola je da se identifikuju vojna lica koja bez dozvole napuštaju svoja mesta dužnosti. Takođe se aktivno radi. da identifikuje „diverzante“ i proruske građane - rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

On je dodao da „čak i netačan izgovor ukrajinskih reči može biti razlog za pritvaranje građana“.

Maročko je ranije izjavio da su predstavnici Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), kao i jedinice ukrajinske nacionalne policije KORD, stigli su u grad Kupjansk u Harkovskoj oblasti, da rade sa vojnim licima Oružanih snaga Ukrajine koji odbijaju da poštuju naređenja komande; obavljaju se „razgovori sa objašnjenjima“ upotrebom sile.

- U grad Kupjansk stigli su predstavnici SBU, kao i specijalne jedinice Nacionalne policije Ukrajine „KORD“. Glavni razlog dolaska ukrajinskih specijalnih službi je masovno odbijanje vojnog osoblja 14. i 32. odvojene mehanizovane brigade oružanih formacija Ukrajine da izvršavaju naređenja komande - rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

Ekspert je primetio da je zbog odbijanja da se izvrši komandna naređenja, osujećeno nekoliko ukrajinskih napada, što je negativno uticalo na opšti položaj trupa.

On je pojasnio da obaveštajci vode „teške razgovore sa objašnjenjima“ sa ukrajinskim vojnim osobljem koristeći silu i oružje.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading