Zelenski i Putin
Foto: Tanjug/Tanjug/ AP

Administracija predsednika Džozefa Bajdena je u oktobru zatražila od Kongresa da odobri skoro 106 milijardi dolara za dodatnu bezbednosnu pomoć Ukrajini i Izraelu, kao i za humanitarnu podršku stanovnicima Gaze, ali republikanci koji kontrolišu Predstavnički dom sa malom većinom odbili su taj paket, prenosi Rojters.

Lider većine u Senatu, demokrata Čak Šumer, objavio je da je Bajdenova administracija pozvala Zelenskog da se obrati senatorima putem bezbednog video linka na zatvorenoj sednici danas " kako bismo mogli direktno da čujemo od njega šta podržavamo u ovom glasanju".

On je dodao da se pored toga, očekuje da će najviši Bajdenovi zvaničnici, uključujući ministra odbrane Lojda Ostina i državnog sekretara Entonija Blinkena uključiti u ovu diskusiju. Šumer je takođe pokrenuo proceduru za usvajanje ukrajinsko-izraelskog zakona o hitnoj pomoći u Senatu, navodi Rojters.

"Nacionalna bezbednost Amerike je u riziku širom sveta, a sudbina pomoći Ukrajini visi o koncu", poručio je Šumer u govoru u Senatu.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading