"POČELA JE PREKRETNICA U RATU" Čečenski komandant tvrdi: Ona nam je saveznik, i biće pobednička
Foto: EPA

- Prekretnica je već nastupila... Ruska zima nam je uvek bila saveznik. Mislim da će i ova zima biti pobednička. Do proleća ćemo doći do veoma ozbiljnih rezultata - napisao je Alaudinov.

On tvrdi, bez pružanja dokaza, da 50 odsto novca za Oružane snage Ukrajine nikada nije stiglo na front.

- Smatramo da se situacija po pitanju granata u Ukrajini značajno promenila. I generalno, ništa sada ne inspiriše borce Oružanih snaga Ukrajine toliko kao na početku kampanje, kada su mislili da mogu da urade nešto natprirodno - tvrdi komandant Ahmata.

Alaudinov je nedavno izvestio javnost da se brojčano stanje "Ahmata" pojačava, i to bivšim pripadnicima grupe "Vagner".

Prema njegovim rečima, to se dešavalo i ranije, ali je sada "počelo masovno dopunjavanje". Kadirov je kasnije izvestio da se više od 170 bivših boraca Vagnerove grupe pridružilo Ahmatu.

Apti Alaudinov je jedan od glavnih komandanata Ramzana Kadirova, i često u javnosti daje "zapaljive" izjave.

Njegov otac je bio oficir sovjetske armije, a tokom Prvog čečenskog rata poginuli su i Aptijev otac, kao i stariji brat, u borbi protiv separatista Džohara Dudajeva.

Mesec dana nakon što su ruske trupe upale u grad Grozni, Aptijev ujak i drugi rođak su poginuli u borbi. U čečenskim ratovima porodica Alaudinov izgubila je dvadesetak bližih rođaka.

Alaudinov je ranije bio zamenik ministra unutrašnjih poslova Čečenske Republike. Proglašen je herojem Ruske Federacije i herojem Luganske Narodne Republike zbog svojih zasluga tokom invazije na Ukrajinu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading