"6 PUTA SU POKUŠALI DA ME UBIJU" Zelenski progovorio o atentatima: Rekao sam im treba mi municija, ne prevoz
Ukrainian Presidential Press Office via AP

- Kao prvo, ljudi ne znaju šta bi s tim i izgleda jako zastrašujuće. I onda nakon toga, to su samo obaveštajni podaci u kojima vam podele detalje da je još jedna grupa došla u Ukrajinu da pokuša isto - dodao je Zelenski.

Prvog dana ruske invazije, ruske specijalne snage su se padobranom spustile u Kijev, navodno s namerom da ubiju ukrajinskog predsednika. Zapadne vlasti su se tada ponudile da Zelenskog izvedu iz prestonice, što je on odbio, rekavši da mu je potrebna municija, ne prevoz.

Zelenski je dodao da Rusija ima novi plan da ga svrgne s vlasti i da Moskva očekuje da bude realizovan do kraja godine. Predsednik Ukrajine rekao je da mu je poznato navodno ime operacije - Majdan 3, i da je moguće da Moskva ovaj put ne planira atentat, već će potencijalno koristiti druge metode.

- Ne mogu sa vama da razgovaram o specijalnim operacijama ukrajinske obaveštajne službe ili tajne službe ili nekih specijalnih snaga. Postoje neki momenti o kojima ne raspravljamo. Ne samo unutar Rusije, postoje stvari o kojima ne razgovaramo vezano uz naše privremeno okupirane teritorije - izjavio je Zelenski na pitanje da li je i kako Kijev odgovorio na pokušaje atentata.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading