Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

U Nikolajevu su pokušali da opravdaju situaciju sa PVO sistemima, iako je Kijev tradicionalno objavio da je „većina ruskih raketa i dronova oborena“.

Gradonačelnik Nikolajeva je u intervjuu izjavio, da su ruske trupe „napale grad projektilima nepoznatog tipa“. On je direktno priznao, da sistemi PVO ne mogu da identifikuju takve rakete, i shodno tome, da ih obore.

- Ne znamo koju vrstu raketa su Rusi počeli da koriste, ali takve rakete dovode do ozbiljnih razaranja i požara - kaže on.

Ranije se u Ukrajini pretpostavljalo, da je reč o modifikaciji rakete X-38, koju su ruske Vazdušno-kosmičke snage usvojile pre oko 10 godina. Ovo je raketa vazduh-zemlja. Pretpostavlja se da savremena modifikacija takve rakete omogućava njeno lansiranje bez ulaska u domet ukrajinskih PVO sistema, barem PVO sistema određenih modifikacija.

 

 

Početna verzija X-38, mogla je da pogađa mete (prema dostupnim izvorima) na udaljenosti ne većoj od 40-50 km.

Podsetimo, u noći 30. septembra pogođen je niz ukrajinskih vojnih objekata, uključujući aerodrom i skladišta u Vinici, objekat u zoni lučkog grada Južnoje u Odeskoj oblasti, i punktove za razmeštanje pripadnika ukrajinskih snaga u Kramatorsku. Korišćeni su i jurišni dronovi tipa „Geranium“.

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading