RUSI ZAUZELI LUKSUZNU VIKENDICU ZELENSKOG! Luksuzna vila od 800.000 dolara ide na doboš!
Foto: Profimedia/Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Čelnik Krima u četvrtak je snimio video u kojem je najavio odluku lokalnog zakonodavstva o nacionalizaciji 57 nekretnina koje su pripadale ukrajinskim tajkunima i javnim osobama.

- Stan će biti stavljen na prodaju, a novac od iste iskoristiće se za potrebe specijalne vojne operacije, deo će otići i porodicama poginulih vojnika i mobilisanih muškaraca - najavio je na ruskoj državnoj televiziji Vladimir Konstantinov, predsednik parlamenta na Krimu.

- Naravno, to za Zelenskog nije veliki gubitak - zaključio je.

- Neprijatelji Rusije neće zarađivati na ruskom Krimu. Krim vraća svoja prava na brojne nekretnine, uključujući zgradu u Simferopolju, koja pripada zabranjenom parlamentu Krimskih Tatara, kao i stan Olene Zelenske - izjavio je Sergej Aksjonov, govoreći o stanu ukrajinskog predsednika koji je registriran na ime njegove supruge.

Bračni par Zelenski 2013. kupio je trosoban stan u primorskom gradu Livadiji na Krimu, ali u njemu nikad nisu živeli, prvo zbog renoviranja, a kasnije zbog aneksije. Ruski državni mediji procenjuju da nekretnina vredi oko 800.000 dolara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading