UKRAJINA U ČUDU Isplivala mračna istina o avionima koje su Ukrajinci dobili od Poljske i Slovačke
Foto: Printscreen/Youtube

- Poljska i Slovačka su poslednjih nedelja isporučile oko osam MiG- 29... Mnogi od ovih lovaca nisu u letnom stanju i koriste se za rezervne delove - navodi list.

Jurij Ignat, savetnik komande Ratnog vazduhoplovstva ukrajinskih snaga, istakao je da su Ukrajini potrebni F-16. Međutim, prema pisanju časopisa, neki iskusni ukrajinski vojni piloti privatno su skeptični po pitanju da će ih i dobiti.

"Oružje je najbolji posrednik"

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov odbacio je pozive na mirovne pregovore kako bi se rešila kriza u Ukrajini, nazivajući ih „proruskim mirovnim snagama“ i zatražio je više oružja od Zapada.

- Nedavne inicijative za mirno rešenje koje su se pojavile nisu ništa drugo do prorusko mirovnjaštvo. Nemojte nas stalno stavljati za pregovarački sto, dajte nam dovoljno oružja. Oružje je najbolji posrednik... - napisao je Danilov na društvenim mrežama.

Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao da pregovori o rešavanju situacije u Ukrajini mogu da se zasnivaju samo na uzimanju u obzir legitimnih interesa i zabrinutosti Ruske Federacije, koji su ranije „arogantno ignorisani“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading