MOĆNI "SOLNCEPEK" SPRŽIO UKRAJINSKE SNAGE! U udaru učestvovala i ruska avijacija
Foto: Printscreen/Printscreen

Ruski jurišni avioni i sistemi TOS-1A Solncepek pogodili su Oružane snage Ukrajine u pravcu Кrasnolimanskog, rekao je za ruski medij šef pres-centra grupe Centar Aleksandar Savčuk.

„Udarna avijacija je, koristeći nevođene rakete, gađala vatrenu moć i ljudstvo ukrajinskih nacionalista. Teški sistemi za bacanje plamena TOS-1A Solncepek naneli su vatrenu štetu termobaričnim granatama. Neprijatelj je pretrpeo gubitke u ljudstvu i opremi“, precizirao je on.

Pored toga, operativno-taktička avijacija je gađala visokoeksplozivnim bombama privremene lokacije i skladišta municije neprijatelja. A posade PVO grupe trupa „Centar“ otkrile su i uništile dronove Oružanih snaga Ukrajine .

 

 

Na lokalitetu Červonodibrovski bilo je moguće otkriti kretanje ljudstva i opreme 58. motorizovane pešadijske brigade, jurišne grupe 95. desantno-jurišne brigade ukrajinskih trupa, kao i 15. puka Nacionalne garde Ukrajine .

"Topovske i raketne artiljerije grupe trupa „Centar“ nanele su vatreni poraz, neprijatelj je pretrpeo gubitke u ljudstvu i tehnici“, naglasio je Savčuk.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading