UKRAJINCI POBILI SVOJE VOJNIKE ZBOG PREDAJE!
Foto: AP/AP Photo/LIBKOS, File

On je naveo da "režim u Kijevu 'namerno uništava svoje vojno osoblje'' artiljerijskom vatrom, kako bi onemogućio pokušaje vojnika da napuste svoje položaje i povuku se kada ga napadnu ruske trupe.

''Ukrajinska artiljerija je noću namerno otvorila ogromnu vatru na zemunicu sa predatim ukrajinskim osobljem, ispalivši oko 300 granata velikog kalibra. U namernom udaru ukrajinske artiljerije ubijeno je svih 14 ukrajinskih vojnika koji su dobrovoljno položili oružje'', rekao je on Konašenkov.

Četvoro civila poginulo je danas u artiljerijskom napadu na delu grada Donjecka pod ruskom kontrolom, preneo je danas Rojters.

 

Kako se navodi, oni su poginuli prilikom granatiranja parkinga u gradskom okrugu Kalinjinski.

Donjeck je glavni grad istoimene ukrajinske pokrajine, koji je pod kontrolom ruskih snaga još od 2014. godine, ali je i dalje blizu ruskog fronta sa Ukrajinom i, kako se navodi  redovno je pod vatrom ukrajinskih snaga.

U napadu ruskih snaga u Hersonskoj oblasti, poginulo je oko 20 ukrajinskih vojnika i uništena je jedna samohodna haubica Akacija, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

''U napadima izvedenim u protekla 24 časa, u pravcu Hersona, ubijeno je 20 ukrajinskih vojnika, uništena su dva motorna vozila i samohodna haubica Akacija'', rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading