SNIMAK STRAVIČNOG UDARA NA UKRAJINSKE SNAGE KOD AVDIJEVKE! Sprema se pakao za Ukrajince?! Džon Kirbi najavljuje kritičan period! (VIDEO)
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

Predsednik Volodimir Zelenski očekuje više municije za od zapadnih partnera. Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je Peking da ne šalje oružje Moskvi. Sa druge strane, Moskva je osudila najavu Velike Britanije da će poslati Kijevu municiju sa osiromašenim uranijumom. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu poručio je da je "sve manje koraka" do nuklearnog sukoba.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Kraj bloga za 391. dan rata u Ukrajini

LONDON IGRA NA IVICI NOŽA Jedan pogrešan potez i svet će potonuti u haos!

23.00 - Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije naglasilo je da slanje municije sa osiromašenim uranijumom Ukrajini ne ugrožava Rusiju.

Celu vest pročitajte OVDE.

Zelenski: Kijev će dobiti novu vojnu pomoć od zemalja NATO i njihovih saveznika


22.37 - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je u svom večerašnjem obraćanju na Tviteru rekao da će Ukrajina dobiti novu vojnu pomoć iz više zemalja.
Zelenski je u video poruci najavio vojnu pomoć "od prijatelja iz Kanade, Nemačke, Francuske, Danske, Estonije“. 

Konkretno, govorimo o municiji, tenkovima i artiljeriji, dodao je on.

On je posebno naglasio da je Švedska donela "veoma važnu odluku" o samohodnim artiljerijskim postrojenjima "Arčer" od 155 milimetara, na čemu je zahvalio Stokholmu.

Zelenski je zahvalio i Slovačkoj na odluci da Ukrajini pošalje borbene avione MiG-29. 

Ukrajinskoj vojsci i dalje „snažno pomažu“ Poljska, Litvanija, Velika Britanija, EU, SAD i mnogi drugi, dodao je on.
 

"Ne postoji opasnost od nuklearne eskalacije"

22.08 -  Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli izjavio je danas da ne postoji opasnost od "nuklearne eskalacije" u ratu u Ukrajini, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin kritikovao Veliku Britaniju zbog snadbevanja ukrajinskih snaga tenkovskom municijom sa osiromašenim uranijumom. Kleverli je rekao da je Rusija jedina zemlja koja govori o rastućem nuklearnom riziku, a municija je, kako tvrdi, konvencionalna.

LAKA MORNARICA! Ovo su Ruskinje koje su srušile ukrajinske dronove!

21.40 - Pripadnice Crnomorske flote Marina Falejeva i Tatjana Celujko ispričale su kako su rano ujutru otkrile i uništile dva ukrajinska drona koja su pokušala da napadnu objekte u Sevastopolju.

Celu vest pročitajte OVDE.

U Žitomiru i dalje gori „veliki važan“ objekat koji su noću pogodile bespilotne letelice kamikaze (FOTO)

21.30 - "Sinoć su rusko-iranske bespilotne letelice-kamikaze pogodile nešto veliko u Žitomiru i još uvek gori. Ukrajinske vlasti kažu da je to bila "važna kritična infrastruktura" i da se vatrogasci i dalje bore sa velikim požarom. Dronovi mora da su došli iz Belorusije", rekao je Maksim Taker, novinar Tajmsa koji je objavio fotografiju.

 

 

SAMOUBILAČKI JURIŠ UKRAJINSKOG PUKA! Gas preko polja, ginu u sekundi, kamera sve zabeležila! (VIDEO)

21.20 -  Na društvenim mrežama kruži video snimak na kome se navodi neuspeli napad ukrajinskih oružanih snaga u jednoj od poslednjih bitaka pre nekoliko dana na Zaporoškom frontu.

Celu vest i snimak pogledajte OVDE.

One su sevastopoljske heroine (VIDEO)

21.02 -  Sevastopoljske heroine ispričale kako je odbijen napad pomorskih dronova Oružanih snaga Ukrajine

Glavni podoficir Tatjana Celuiko i stariji mornar Marina Falejeva nagrađene su za svoje kvalitete u vojnoj službi.

 

 

Ukrajinci se povukli?

20.33 - Teritorija industrijske zone Artjomovsk (Bahmut) je praktično očišćena od Oružanih snaga Ukrajine, navodi telegram kanal Vojna hronika.

Žestok udar na ukrajinske snage kod Avdijevke (VIDEO)

20.00 - Borci specijalizovane brigade Veterani uništavaju dobro utvrđene položaje ukrajinskih snaga u pravcu Avdijevke.

 

 

Ruska vojska „počela da preorijentiše pravac udara“

19.48 - Zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki tvrdi da su kao rezultat najnovijih udara Oružanih snaga RF, skladišta goriva i maziva u nizu regiona zemlje, kao i logistički sistem vojnih grupa bili oštećeni.

Celu vest pročitajte OVDE.

Veliki broj uništenih vozila ukrajinske vojske u naselju Hromovo na putu za Artemovsk  (VIDEO)

19.35

 

 

Raste broj ranjenih u napadu na Zaporožje

19.12 - Potvrđeno je da su u napadu na stambeni blok u Zaporožju povređene 33 osobe, a jedna osoba je poginula. Rusija je saopštila da je zgradu pogodila ukrajinska protivvazdušna raketa koja je bila usmerena na rusku raketu.

Oštećeno je i igralište i parking kod zgrade, zatrpani staklom i drugim otpadom. Automobili parkirani u blizini su uništeni.

Raketni napad u gradu Zaporožje (VIDEO)

18.35 - Snimak raketnog napada na objekat ukrajinske vojske u gradu Zaporožje. 21. marta 2023. godine.

 

 

KIRBI: Naredne nedelje i meseci u Ukrajini biće kritični

18.00 - Кoordinator za strateške komunikacije Saveta za nacionalnu bezbednost SAD u Beloj kući Džon Кirbi je u intervjuu za Si-En-En podelio mišljenje da će Rusija vrlo brzo pokušati da pokrene još jednu ofanzivu i 
to verovatno na više frontova.

On je napomenuo da Vašington nastoji da osigura da se Oružane snage Ukrajine mogu braniti od bilo koje ruske ofanzive i da istovremeno budu sposobne da vode sopstvene ofanzivne operacije „u bilo koje vreme i na bilo kom mestu, u veličini i obimu po njihovom izboru“.

RUSI ĆE UDARATI SVE JAČE! Tod: "Treći svetski rat je već počeo"

17.30 - Može li se sprečiti da ruska invazija na Ukrajinu preraste u Treći svetski rat? Jedan od najvećih autoriteta međunarodne politike, bivši američki državni sekretar i diplomata Henri Kisindžer, napisao je esej za konzervativni britanski časopis The Spectator da ukrajinski sukob ima jasne paralele sa 1914. godinom, kada su sve velike sile postepeno uvučene u sukob.

Celu vest pročitajte OVDE.

U Hersonu je pogođen objekat koji si koristile OSU (VIDEO)

17.05 -

 

 

Snimak uništavanja podvodnog drona  u Sevastopolju (VIDEO)

16.20 -

 

 

Žestoka borba u naselju Makejevka (VIDEO)

15.40 -  Posada tenka Oružanih snaga RF uništava položaje Oružanih snaga Ukrajine u naselju Makejevka u pravcu Svatovskog.

Zelenski posetio Bahmut, razgovarao sa vojnicima

14.28 - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je danas grad Bahmut u Donjeckoj oblasti, koji se nalazi na prvoj liniji fronta i gde se vode žestoke borbe.

 

Oboren ukrajinski helikopter Mi-8 u Harkovskoj oblasti

13.12 - U području Odese, na teritoriji aerodroma Školjni, napadnuta su dva hangara sa naoružanjem i vojnom opremom ukrajinske vojske;

Oboren ukrajinski helikopter Mi-8 u Harkovskoj oblasti;

Ruske trupe su likvidirale više od 50 ukrajinskih vojnika u pravcu Kupjanska;

Oružane snage Rusije su likvidirale oko 40 ukrajinskih vojnika i uništile artiljerijski sistem M777 na južnodonjeckom i zaporoškom pravcu;

Ruske trupe su likvidirale više od 300 ukrajinskih vojnika u pravcu Donjecka;

Ruske trupe likvidirale su više od 90 ukrajinskih vojnika i uništile jednu samohodnu haubicu u pravcu Krasnog Limana;

Oružane snage RF uništile su skladište goriva za vojnu tehniku 102. brigade teritorijalne odbrane u zaporoškoj oblasti.

Britanski ministar: Nema nuklearne eskalacije

12.41 - Britanski ministar spoljnih poslova rekao je da nema "nuklearne eskalacije“ u odluci zemlje da Ukrajini isporuči tenkovske granate sa osiromašenim uranijumom.

Bahmut je blokiran

11.22 - "Artjomovsk (Bahmut) je praktično blokiran", rekao je savetnik vršioca dužnosti šefa DNR Jan Gagin.

Prekinut trajektni saobraćaj u Sevastopolju

10.50 - Trajektni saobraćaj je obustavljen iz Sevastopolja nakon što su u napadu dronom uništena tri "objekta" u lučkom gradu, rekao je guverner tog područja.


Lažna najava evakuacije sa Krima, hakovane radio stanice

09.37 - Nekoliko radio stanica je hakovano na Krimu, saopštili su proruski zvaničnici na tom poluostrvu.

"Izveštaji o mogućoj evakuaciji sa poluostrva su lažni", stoji u saopštenju krimskih zvaničnika objavljenom na Telegramu.

Krvava bitka

08.20 - Rusi mesecima pokušavaju da osvoje dva grada na prvoj liniji fronta. Krvava bitka za Bahmut traje već osam meseci, a u gradu Avdijevku od 2014. godine. Oba grada, udaljena svega 60-ak kilometara, pružaju otpor i tvrde da neće pasti.

Oružane snage Ukrajine ispalile su šest granata NATO kalibra na Petrovski okrug Donjecka

07.46 - Ukrajinske trupe ispalile su u sredu šest projektila NATO kalibra 155 milimetara na Petrovski okrug u Donjecku, izvestilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine (JCCC) .

Republikanski kongresmeni traže da se Ukrajini pošalju kasetne bombe

07.01 - Četiri kongresmena iz redova Republikanske stranke zatražila su od američkog predsednika Džozefa Bajdena da Ukrajini pošalje kasetnu municiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading