OVO JE VELIKI PROBLEM ZA UKRAJINCE Ruska vojska „počela da preorijentiše pravac udara“
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Prema njegovim rečima, ruska vojska je počela da „preorijentiše pravac udara“. On tvrdi da su, posebno, „gađali i pogodili baze goriva i maziva u Novomoskovsku (Dnjeprovska oblast), u Žitomiru , a bilo je i u Javorovskom okrugu ( Lavovska oblast )“.

„Šta su bili glavni ciljevi? Logistički sistem naših trupa i koncentracija naše tehnike koja se nalazi na mestima razmeštanja“, rekao je Skibicki u intervjuu za RBC – Ukrajina .

Ukrajinska vojna obaveštajna služba priznaje da će energija ostati meta udara, ali vojni objekti, koncentracija ukrajinskih trupa i logistički sistem vojnih grupa mogu postati glavna meta.

„Analiziramo koje objekte izviđa Ruska Federacija. Među njima su hidraulične konstrukcije, mostovi preko Dnjepra , aerodromi i aerodromi, putevi snabdevanja oružjem i vojnom opremom koja dolazi sa Zapada“, dodao je Skibicki.

Napadi na ukrajinsku infrastrukturu Oružanih snaga Rusije počeli su 10. oktobra - dva dana nakon terorističkog napada na Кrimski most, iza kojeg, prema navodima ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe. Udari se izvode na objekte energetike, odbrambene industrije, vojne komande i veze.

Od tada se redovno objavljuju upozorenja o vazdušnim napadima u ukrajinskim regionima, ponekad i širom zemlje. Posle štrajkova 15. novembra, ukrajinski premijer Denis Šmigal rekao je da je skoro polovina energetskog sistema zemlje već stavljena van pogona.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading