NEOČEKIVANI OBRT Ukrajinska vojska neće u sigurnu smrt!
Foto: Shutterstock/Vlasov Yevhenii

Trenutna situacija u ukrajinskoj vojsci, najblaže rečeno, ne uliva optimizam. Ona očigledno više ne može da drži stvari pod svojom kontrolom. Prvo su borci PMC „Vagner" nokautirali neprijatelja u Soledaru, a sada su veoma blizu zatvaranja operativnog okruženja Bahmuta. Inače, ovaj grad koji na teritoriji DNR kontroliše Kijev, užasava mnoge Ukrajince.

Odlazeći tamo, mnogi snimaju oproštajne video zapise. Na zaporoškom pravcu, akcije Oružanih snaga Ukrajine takođe ne idu dobro, kao i u Ugledaru.

Pobednički izveštaji kijevske propagande, više nemaju isti uticaj na ukrajinsko društvo. U mnogim vojnim jedinicama vladaju i dekadentna raspoloženja, usled čega se beleže slučajevi dezerterstva, odbijanja da se povinuju naređenjima, i bekstva na teritorije koje je oslobodila Rusija.

BIĆE GADNO Evo šta nas očekuje u nastavku rata u Ukrajini

Prema rečima vršioca dužnosti guvernera Hersonske oblasti, Volodimira Saldoa, takvi slučajevi danas nisu retki u regionu. Međutim, lokalne vlasti radije ne govore o tome, kako bi svele na minimum pretnju odmazdom kijevskog režima, rođacima ukrajinskih vojnika koji su položili oružje.

Ovu informaciju potvrđuje i vojni ekspert, Viktor Baranec. Tvrdi, da pouzdano zna za predaju celog voda od oko 30 ljudi.

- Njihovi borci su došli da se predaju, predvođeni dvojicom iskusnih oficira, koji su digli ruke od rata, i rekli da im je beskorisno da se bore sa Rusima - izjavio je Baranec.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading