NATO SE SPREMA ZA DIREKTAN SUKOB SA RUSIJOM  Visoko funkcioner zapadne alijanse javno rekao ono što svi već znaju
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Mislim da je to važan signal Rusima da se naš stav promenio, da im pokažemo da smo spremni, ako im padne na pamet da dođu do granica NATO-a. Zemlje članice moraju da budu bolje pripremljene pošto Rusija sada ima vojnu inicijativu.  Činjenica da vaš neprijatelj ima bolje oružje nije problem vašeg neprijatelja. To je vaš problem – rekao je Bauer za portugalsku TV RTP.

On je ocenio i da se mora povećati proizvodnja u odbrambenoj industriji.

- Moramo da povećamo proizvodnju odbrambene industrije. To bi moglo da znači davanje prioriteta određenim sirovinama, određenim proizvodnim kapacitetima potrebnim za odbrambenu industriju, a ne za civilnu. Ukratko, to je ratna ekonomija u mirnodopskim uslovima – naglasio je on, i dodao:

. Da bi se postigla ova tranzicija, biće neophodna promena mentaliteta stanovništva, što će biti izuzetno teško. Moramo se pobrinuti da Rusi ne dobiju rat u Ukrajini. Ako to učine, imaćemo mnogo veći problem u smislu novca i odbrane jer će Rusi će biti na našim granicama.

Rusija: Uvlačite svet u nuklearni užas

Izjave o spremnosti NATO za direktan sukob sa Rusijom uvlače svet u nuklearni kolaps, a takva retorika neće promeniti ciljeve specijalne operacije, izjavio je poslanik ruske Državne dume Oleg Morozov, prenosi RIA Novosti. „NATO nas ovakvim monstruoznim izjavama neće naterati da odustanemo od svojih ciljeva u Ukrajini. I moraju da prihvate da nuklearni sukob ne podrazumeva selektivnost. Naš odgovor bi trebalo da bude povećanje vojnog pritiska u Ukrajini. Svaki korak napred odlaže rat s NATO, korak nazad ga približava“, naglasio je Morozov. 

 

Na pomolu rat SAD i Kine?

General američkog vazduhoplovstva Majk Minihan naveo je u pismu koje je poslao podređenim oficirima da mu „intuicija govori“ da će SAD zaratiti protiv Kine u naredne dve godine. U pismu u koje je uvid imala američka TV mreža NBC general je objasnio da će zbog predsedničkih izbora koji će biti održani i u SAD i na Tajvanu te dve zemlje biti „zauzete“, pa će predsednik Kine Si Đinping to iskoristiti kako bi napao Tajvan. On je naložio svim komandantima vazduhoplovnih snaga da do 28. februara maksimalno pripreme jedinice za borbu protiv Kine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading