PRECIZNI RUSKI UDARI Uništena ukrajinska vojna postrojenja
Foto: Printscreen

Ruske trupe uključene u specijalnu vojnu operaciju uništile su dve haubice poljske proizvodnje u Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

"U okviru artiljerisjkih kontraudara, unistene su dve samohodne haubice Krab poljske proizvodnje na vatrenim položajima u blizini naselja Ivanopolje i Zvanovka u Donjeckoj Narodnoj Republici , odakle su ukrajinske snage granatirale stambena naselja", rekao je Konašenkov, prenosi TASS.

On je dodao i da su dve ukrajinske haubice D-20 uništene u blizini naselja Nevskoje u Luganskoj Narodnoj Republici. Prema njegovim rečima, oružane snage Rusije izvele su 31. decembra precizne udare na objekte ukrajinske odbrambene industrije uključene u proizvodnju borbenih dronova. Konašenkov je potvrdio da je ruski borbeni avion oborio ukrajinski helikopter Mi-8 u Donjeckoj Narodnoj Republici.

„Ruske snage nastavljaju napredovanje duž linije fronta u Donjecku. Preko 110 ukrajinskih vojnika je poginulo u artiljerijskoj vatri i drugim borbenim aktivnostima ruskih snaga, dok su dva borbena vozila pešadije, pet borbenih oklopnih vozila i sedam automobila uništeni", rekao je Konašenkov.

Pema njegovim rečima, ruske snage su uništile mobilnu radarsku stanicu ukrajinske vojske i protivbaterijski radar NTPK-50 američke proizvodnje instalirane u Donjeckoj Narodnoj Republici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading