"AKO KRENEŠ, DOBIĆEŠ METAK" Ukrajinski vojnici otkrili mračne tajne Azovstalja, evo šta se dešavalo tokom ruske opsade
Profimedia

"Azovstalj" ... ako neko tamo hoće da pobegne ili da se preda, dali su zeleno (svetlo), da tako kažem, da bude streljan."

Prema njegovim rečima, borac sa pozivnim znakom Danson je hteo da baci oružje i pobegne, pošto je bio iz Mariupolja. Švec je rekao da je Dansonu pretilo pogubljenje.

 

 

Vojnici su upozoreni: "Ako kreneš, dobićeš metak."

Ovu informaciju je potvrdio i stariji vodnik Vitalij Katranič:

"Komandant mi je rekao: 'Ko god izađe, biće streljan kao dezerter'", prenose RIA Novosti.

Žeskotke borbe na frontu se nastavljaju - Alo.rs

Zarobljeni militanti su takođe prijavili i ubijanje civila. Švec je rekao da je pucao na civila tokom vatrenog obračuna. Prema njegovim rečima, tokom borbe sa ruskom vojskom istrčao je „civil sa belom trakom“.

"Nisam video da je u pitanju civil, samo sam refleksno ispalio jedan hitac u njega", rekao je on.

 

 

Drugi pripadnik Azova Renat Alijev, rekao je da je početkom aprila u Mariupolju „slučajno ubio četiri civila iz snajperske puške Dragunov tokom bitke“ u Mariupolju. Prema njegovim rečima, „pokret je primetio, ali nije prepoznao da li je to neprijatelj ili ne“, a žrtve su bili civili. 

Zatvorenici su takođe prijavili da su videli kako je ukrajinski tenk pucao na stambene zgrade i kako je ukrajinski nacionalista pucao na starijeg čoveka u prodavnici. Osim toga, nacionalista sa pozivnim znakom Fric pucao je u zarobljenog Rusa, a kao odgovor na negodovanje civila, ubio ih je dvojicu.

U maju su ruske snage potpuno preuzele teritoriju fabrike Azovstalj u Marijupolju. Fabrika je potpuno oslobođena  od militanata Azova i marinaca 36. brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading