ZELENSKI: Bitka za Severdonjeck jedna od najbrutalnijih koje je Evropa ikada videla!
EPA/SERGEY DOLZHENKO

Ukrajinski predsednik je ovu izjavu dao kasno sinoć, tokom svog noćnog obraćanja naciji, u trenutku kada su ruske snage blizu zauzimanja Severodonjecka, strateškog grada na istoku zemlje, navodi britanski list.

On je istakao da ove borbe imaju ozbiljne posledice po civile i vojsku njegove zemlje.

- Cena ove bitke u ljudskim životima je "za nas veoma visoka"- naglasio je Zelenski, ocenivši da je to jednostavno zastrašujuće i da će "bitka za Donbas bez sumnje ostati upamćena u vojnoj istoriji kao jedna od najnasilnijih bitaka u Evropi.

Bruno Le Mer : Francuska će zabeležiti ekonomski rast u 2022 - Alo.rs

On je ponovio i ranije molbe za više vojne pomoći i težeg naoružanja od zapadnih saveznika, uključujući SAD i Britaniju.

- Imamo posla sa apsolutnim zlom. I ne preostaje nam ništa drugo nego da krenemo napred i oslobodimo svoju teritoriju.Svakodnevno skrećemo pažnju našim partnerima da će samo dovoljan broj moderne artiljerije Ukrajini obezbediti prednost i konačno okončanje ruske torture ukrajinskog Donbasa - poručio je Zelenski.

Ukrajina: Rat ušao u 111. dan, ovo su najnovije vesti - Alo.rs

On je još naglasio težnje Kijeva da oslobodi celu svoju teritoriju i "otera okupatore iz svih regiona“, i napomenuo da je na frontu širine, sada već više od 2.500 km, strateška inicijativa i dalje na strani ukrajinskih snaga, navodi Gardijan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Бла Бла

14.06.2022 15:37

Зар Зеленски не види и не капира да га запад исмејава и игра се са њим а он као нешто тражи и моли запад!....