TREĆI SVETSKI RAT NA VIDIKU? Članica NATO odlučna : Moramo zaustaviti Putina po svaku cenu, Rusija ne sme da dobije ovaj rat
Foto: Shutterstock

"Pokušavamo da učinimo sve što možemo da podržimo i pomognemo Ukrajini da se bori u ovom ratu. Putin ne sme da dobije ovaj rat", rekla je Kalasova za Si-En-En.

Premijerka Estronije, koja će prisustvovati predstojećem samitu NATO, kazala je da bi strategija alijanse trebalo da se usredsredi na okončanje rata korišćenjem "pametnog obuzdavanja", što znači da bi NATO trebalo da pređe sa "stava odvraćanja" na bezbedni stav "odbrambenog položaja".

Tako bi se, kako je istakla, podstakle države članice NATO da daju doprinos jačanju odbrane svake nacije i konačno alijanse u celini i fokusiranje na saradnju.

"Postoje određene mogućnosti koje su preskupe za bilo koju pojedinačnu državu, ali ako ih zajedno uradimo ovde u Evropi da zaštitimo naše teritorije, mi smo jači", rekla je ona i poručila da bi zemlje članice NATO trebalo da krenu da izoluju Rusiju na svim mogućim političkim nivoima.

Na pitanje o predlogu Poljske da se u Ukrajinu pošalju mirovne snage, Kalas je rekla da se prvo mora postići mir, a da Rusija ne pokazuje namere da do toga dođe.

Ona je kazala i da ne vidi mogućnost trećeg svetskog rata u Evropi i da treba nastojati da se ovaj rat okonča.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (8)

Loading
fefe

20.03.2022 23:59

jos jedan samoubica u nizu... ameri samo trljaju ruke...

Bata Kile

21.03.2022 00:04

Stvar je u tome što ne vide da je Rusija već dobila ovaj "rat" kako ga oni nazivaju.

Vesna

21.03.2022 07:33

Sto se nisi oglasila kada je NATO pravio haos u nasoj Srbiji? Gde si onda bila? U kojoj mišijoj rupi? Sram vas sve bilo. Samo kad su vasi interesi (EU, NATO, SAD) ugrozeni, samo tada vidite a inace ste slepi kad ljudi ginu pod vasim bombama. Zbog NATO i jesmo tu gde smo, zbog nezajazljive zelje za surenjem i mrznje prema Rusiji. Sudice se i vama jednog dana iako ste do sada izbegli da vam pravda odmeri za zlodela.

Interceptor

21.03.2022 11:07

Estonija! Gde je to uopšte ? Jel tamo žive eskimi ?

Goxy

21.03.2022 16:13

I za Ruse i za Ukrajince i za Estonce i za Amerikance, Nemce i Francuze.... Zabole me taman da se svi istrebite samo to radite što dalje od nas...

Srb

21.03.2022 16:34

Naš narod ima jednu izreku, baš za ovakvu situaciju: nije važno šta se kaže, važno je KO kaže

Srbin

21.03.2022 20:36

Gospodjo mislim da je vama mesto za kuhinjom uz sporet i oklagiju a ne da tumacis svecku politiku.... ni za disi nisi,usijana lobanjo. Samo me zao neduznih civila! Putine, gazi po bagri,bolje ne zasluzuju!!!!