Debata Tramp-Bajden
EPA
Debata Tramp-Bajden

EPA

Debata Tramp-Bajden, Foto: EPA

Kritikujući Trampa i njegove poteze u vezi sa pandemijom, Bajden je preporučio ljudima da nose zaštitne maske „non-stop“.

„Uveren sam da sve ljude treba podsticati da stalno nose masku“, rekao je Bajden tokom tokom izlaganja svojih potencijalnih planova za iskorenjivanje virusa korona. Ti planovi uključuju, kako je naveo, brže testiranje i vraćanje ekonomije na noge.

Da li maske pomažu protiv koronavirusa?

 

Tramp je ismevao Bajdena zbog konstantnog nošenja zaštitne maske. Bajden je i na debatu stigao sa maskom, dok Tramp svoju nije nosio. Dok je govorio da zaštitne maske treba nositi stalno, Bajden je svoju stavio na lice.

Ta njegova izjava zabrinula je korisnike društvenih mreža, koji su već umorni od obaveznog nošenja maski koje se zahteva u mnogim državama.

Debata Tramp-Bajden

EPA

Debata Tramp-Bajden, Foto: EPA

„(Da budem iskren), verovatno bi trebalo da nosim masku i dok vršim veliku nužnu“, „Hm, ljudi ne žele da stalno nose masku, Džo“, „Bajdenov kovid plan: maskemanija. Maske sve vreme. Maske, maske, maske “, neki su od komentara na Tviteru.

„Nisam siguran da je najbolja strategija Bajdena da kaže mrziteljima maski (150 miliona birača) da će morati i dalje da nose maske“, napisao je jedan Tviteraš.

Bajden je više puta izneo ideju o obaveznom nošenju zaštitnih maski svuda, mada je rekao da nije siguran da li predsednik ima ovlašćenje da donese takvu naredbu.