Izraelska vojska
Youtube/Printscreen
Izraelska vojska

Youtube/Printscreen

Izraelska vojska, Foto: Youtube/Printscreen

Izraelski ministar inostranih poslova Jisrael Katz napisao je u ponedeljak da se generalni sekretar Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah trebao suzdržati od napada na izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i Izraela, ili će možda podeliti sličnu sudbinu kao Kasem Sulejmani.

- Nasralah nije prestao da napada Netanijahua i da preti Izraelu. Kako njegova uplašenost raste, raste i njegova elokvencija - napisao je Katz u dva odvojena tvita na hebrejskom i arapskom jeziku.

- U međuvremenu, Nasralah je primoran da siđe još jedan sprat u bunker, prema upozorenjima svojih iranskih pokrovitelja zbog mogućnosti njegove likvidacije. Ako izazove Izrael - ni njemu to neće pomoći  - upozorio je Katz.

Katzovi komentari usledili su dan nakon što je Sajed Nasralah obavio televizijski intervju u kojem je govorio o odgovoru Islamske revolucionarne garde (IRGC) SAD u Iraku.

Vođa Hezbolaha upozorio je da je odgovor IRGC-a samo početak dugog niza iranske osvete za ubistvo komandanta snaga Kuds Kasema Sulejmanija i zamenika komandanta Hašd al-Šabija Abu Mahdija Al-Mohandesa.