Vijadukt most Đenova
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude i veći, a na licu mesta ostale su ruševine, iskrivljena armatura i komadi slomljenog betona, među kojima spasioci tragaju za preživelima. U akciji spasavanja pomažu im i psi tragači.

Jedan od svedoka tragedije, Andeo Rescignoj ispričao je novinarima da je bio u automobilu kada je most pod njima počeo da se urušava.

- Automobili i kamioni su padali u ambis. Video sam smrt. Moja žena je viknula da stanem, da nije verovatno bismo bili mrtvi - rekao je za "Vašington post".

Vatrogasac Amalija Tedesći rekao je za državnu televiziju da je više desetina vozila propalo kada se most srušio tokom jake oluje koja je pogodila Đenovu.

- Bilo je oko 11.30 sati kada je munja udarila u most. Onda smo videli kako se ruši - rekao je svedok Pjetro M. za državnu agenciju ANSA.

Na društvenim mrežama objavljen je veliki broj fotografija i video snimaka sa mesta nesreće, na kojima se vide uništena vozila među ruševinama.

Lauri Merčant, koja je bila u Đenovi kada se nesreća dogodila, rekla je za "Dejli mejl" da je oluja koja je pogodila grad u Italiji bila užasna.

Spasioci su očajnički tragali za preživelima, ali se sada pojavila opansost od eksplozije zbog oštećenih gasovoda, pa su neke oblasti evakuisane dok se ne obave bezbednosne provere.

Povodom nesreće su se oglasili svetski lideri, koji su uputili telegrame saučešća italijanskom narodu i ponudili pomoć Italiji.