PONOVO SUDE ISUSU, RAZULARENE HORDE NEMAJU MILOSTI Vandali izbacivali krstove, ikone, statue svetaca i sve spalili! Ne, nisu džihadisti u pitanju! (VIDEO)

Haos na ulicama glavnog grada.

Demonstracije u Čileu, Foto: Twitter/Printscreen/ Kevin O'Hig

 

* Veliki antivladini protesti u Santjagu i širom Čilea

Pročitajte još

* Besna masa je demolirala crkve i spomenike kulture 

* Nezadovoljni najnovijim poskupljenjima oni su izašli na ulice, a onda je sve izmaklo kontroli

U glavnom gradu Čilea, Santjagu, ali i u ostalim gradovima ove zemlje održavaju se veliki antivladini protesti, a među demonstrantima ima dosta anarhističkih grupa koje negiraju crkvu i državu i koje su iskoristile situaciju za napad na institucije.

Glavni grad ove zemlje je doslovno ruiniran. Statue i spomenici kulture su demolirani, išarani grafitima, vandalizam se može videti na svakom koraku.

Ipak, možda najgora scena jeste kako rulja izbacuje ikone, statue svetaca, raspeća ispred katedrala , a potom ih spaljuje.

Uz velike demonstracije i štrajkove širom zemlje danas je obeležen 28. dan protesta na kojima se traži veća ekonomska i socijalna jednakost. Hiljade ljudi maše zastavama Čilea i indijanske grupe Mapuče.

Primorski grad Valaparaiso je blokiran, a nije funkcionalan ni javni ni privatni prevoz. Demonstranti su bacali kamenje na prodavnice što je mnoge nateralo da ih ostave zatvorene.

Velike demonstracije bile su i u Konsepsionu na jugu i Antofagasti na severu, gde su barikade ometale saobraćaj.

Studentski protest zbog povećanja cene metroa pretvorio se u široki pokret koji zahteva reforme obrazovanja, zdravstva, penzija i novi ustav.

Pogledajte OVDE ko je učestvovao u rušenju predsednika Bolivije Evo Moralesa.

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi