Bolnica
Tanjug/Sava Radovanović
Bolnica dečak ruka koma

Profimedia

Foto: Profimedia

Tajler Brum (11) zadobio je teška oštećenja mozga i vida nakon što su ga drugari u sredu vrteli do iznemoglosti na vrtešci u parkiću igrajući se zlokobne igrice koju su pronašli na internetu pod imenom "Vrteška smrti".

Drugari su Tajlera postavili da sedne u sredinu vrteške, a potom su ga uz pomoć motocikla vrteli u krug sve dok mališan nije izgubio svest. Kada je dovezen u bolnicu, Tajler je imao toliko ozbiljna oštećenja koja dobiju piloti borbenih aviona i astronauti zbog ubrzanja.

Dečak je primljen u bolnicu sa krvavim i naduvenim očima potpuno nesvestan šta se sa njim događa. Kako pišu britanski mediji, Tajler je na pola vožnje izgubio svest, ali ostali to nisu primetili, te su nastavili ludački da okreću vrtešku. Ostali mladići su sve to snimali i potom video postavili na društvene mreže.

 

Otac dečaka se ne odvaja od njegove bolničke postelje i nada se da će njegov mališan preživeti sve ovo.

"On nije poznavao te tinejdžere. Oni su došli motorom, a potom su zadnji točak prislonili uz vrtešku i tako ga vrteli u krug neprekidno ko zna koliko", kaže otac.

On dodaje da su lekari bili u šoku kada su ugledali dečaka.

"Nikad nisu videli ovakvu vrstu povreda. Prvo su dugo većali šta se sa njim desilo da bi uopšte mogli da ga leče", očajan je tata mališana.