I ONI SU IZDALI RUSIJU Uhvaćen na delu! Krao tajne podatke: Nismo se tako dogovorili!

Haos na relaciji Moskva-Tokio

Tokio, Japan
Tokio, Japan, Foto: Youtube/Printscreen

 

Rusija žali što se Japan pridružio antiruskim spekulacijama "na temu špijunomanije", saopštila je danas ruska ambasada u Tokiju.

Saopštenje je izdato pošto su japanski mediji izvestili da su službenicima ruske Trgovinske misije u toj zemlji navodno preneti ukradeni podaci.

"Žalimo što se japanska strana pridružila antiruskim spekulacijama na temu špijunomanije, modernim na Zapadu. Komunikacija preko medija, odnosno zloglasna diplomatija preko megafona, ne jednom je pokazala svoju beskorisnu i štetnu prirodu", navodi se u saopštenju objavljenom na Fejsbuk profilu ambasade.

Ističe se da je to u suprotnosti s politikom koju su usaglasili Moskva i Tokio, a čiji je cilj stvaranje pozitivne atmosfere radi uspostavljanja bilateralne saradnje i rešavanja složenih pitanja.

Japanska agencija Kjodo javila je ranije danas da je policija uhapsila jednog japanskog građanina pod sumnjom da je krao tajne podatke iz oblasti trgovine za koje se pretpostavlja da ih je prenosio službenicima Trgovinske misije Rusije u Japanu.

Agencija je prenela da su japanske službe od ruske ambasade zvanično zahtevale da dva službenika ruske Trgovinske midsije dođu u policiju kako bi dali iskaz,

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi