Ubistvo
Shutterstock
Ubistvo

Shutterstock

Ubistvo, Foto: Shutterstock

Sofi Lionet imala je samo 21 godinu kada su je ubili Sabrina Kouder i njen partner Ozim Meduni nakon višemesečnog zlostavljanja i mučenja.

Sofi imala je ceo život pred sobom kada se preselila u London kako bi poboljšala svoj engleski jezik. Mlada francuska dadilja mislila je da će naći savršenu porodicu u koju će se useliti kada su joj ponudili posao. Preselila se u njihov dom od 900.000 funti u Londonu i mislila je da se radi o predivnoj porodici. Usledile su noćne more dok je Sofi bila izgladnjivana, mučena i primorana da spava u malenoj, mračnoj spavaćoj sobi.

Sofi je bila pretučena, isečena sajlom i ostavljena sa polomljenim grudnim košem i rebrima pre nego što se utopila u kadi.
Njihov motiv za ubistvo bio je bizaran - par je bio vođen opsesijom Kouderinog bivšeg dečka, Marka Voltona. Verovali su da je sobarica imala aferu sa Voltonom i vršili su pritisak na mladu devojku da to prizna. Oni snimili sate video materijala tokom više meseci koji prikazuju prestravljenu Sofi koja se suočila sa optužbama da je špijun. Pretili su joj silovanjem, zatvorom i nasiljem, a već je gladovala, pre nego što je popustila i “priznala” samo nekoliko nedelja prije ubistva 2017. godine.

Snimak prikazuje njeno „priznanje“ da je imala seks sa Voltonom, ali se Sofi i on nikada nisu sreli - sve je to bilo u mašti Sabrine.
Sabrina, modna kreatorka i majka dvoje dece, redovno je putovala u Evropu i družila se sa bogatim i poznatim na modnim događajima.
Ali iza zatvorenih vrata bila je okrutna.

Čim je stigla Sofi je bila primorana da radi 80 sati nedeljno za malu platu. Tada je započela bizarna opsesija. Bivša detektivka Kler Mekintoš kaže: "Sabrina je postala uverena da Sofi ima aferu sa Markom Voltonom, njenim bivšim dečkom, a u stvari da se nikada nisu ni upoznali. Zablude koje je Sabrina imala u vezi sa Sofi i Markom bile su zaista izvanredne, ustvari apsolutno nije bilo osnova za tako nešto." Sabrina je čak tvrdila da se Sofi i njen bivši dečko udružuju kako bi zlostavljali njenu decu. Vremenom je postupanje sa Sofi postalo nasilno.

Bivši detektiv Peter Blekslej je rekao: "Nije joj plaćala i zabranjila joj je da komunicira sa spoljnim svetom." Sofi je dobijala malo hrane i bilo joj je zabranjeno da napušta kuću. Uzeli su joj pasoš i zatvorili je. Uverena da je njena paranoična fantazija istinita, Kouder je započela brutalnu istragu. Ona i njen partner započeli su fizičko zlostavljanje, a zabeleženo je gotovo osam sati tih ispitivanja, tokom kojih Sabrina vrišti na nju i psuje je. Verbalno zlostavljanje je brzo postalo i nasilno. Profesorka Rozi Kuk je rekla: "Bila sam apsolutno šokirana prirodom njenog zlostavljanja, i koliko je dugo trajalo." Zloupotreba je kulminirala time što su je udavili u kadi. Ono što je usledilo bilo je zaista zastrašujuće.

Sabrina i njen momak se nisu pokajali za svoje zločine pa su Sofinu smrt “obeležili seksom” pored njenog tela. Zadužen da odstrani Sofino telo, Medouni je pokušao da prikrije zločin. Odlučio je da telo zapali. Nadao se da će spaljivanjem sakriti zločin. Međutim, bilo je toliko dima i groznog smrada, pa su komšije pozvale policiju. Ubrzo nakon toga, oni su uhapšeni. Oboje su proglašeni krivi za ubistvo i osuđeni na po 30 godina iza rešetaka.