Francuska
Profimedia
Francuska

Profimedia

Francuska, Foto: Profimedia

Zbog ponovnog zaključavanja zemlje, u prodavnicama su se u četvrtak stvorile gužve, a među najtraženijim proizvodima bili su testenine i toalet papir, ali i toneri za štampač i elektronski delovi za rad od kuće, prenosi portal Frans info.

Građani će moći da napuštaju domove samo radi kupovine namirnica, vođenja dece u školu i posla koji ne može od kuće da se radi, kao i radi odlaska u bolnicu ili apoteku.

Korona Francuska

Tanjug/AP

Korona Francuska, Foto: Tanjug/AP

Takođe, moći će da izlaze radi šetnje psa, ali je to ograničeno na jedan sat i udaljenost jedan kilometar od kuće. Na sahranama je dozbvoljeno prisustvo do 30, a na venčanjima do šest osoba.

Uoči potpunog zatvaranja zemlje, koje stupa na snagu u 23 sata, oko Pariza su se stvorile velike gužve, a kolona vozila ljudi koji su išli van grada, prostirala se čak 700 kilometara u regionu grada, prenosi BBC.

Kako se navodi, mnogi građani Pariza odlučili su da period karantina, koji će trajati do 1. decembra provedu van grada, i dodaje se da se slična situacija dogodila u martu, za vreme prvog talasa.

Pročitajte još: