Donald Tramp
AP Photo/Evan Vucci
Donald Tramp

AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp, Foto: AP Photo/Evan Vucci

Predsednik SAD Donald Tramp navodno planira da vozi na međunarodnoj trci Dejton i to u predsedničkom automobilu zvanom “zver”, oklopnoj limuzini.

Detalji još nisu utvrđeni, nekoliko osoba koje su upoznate s planovima kažu da su pripreme u toku, objavio je novinar Džon Roberts sa Foks njuza u petak.

Tramp i njegova supruga, prva dama Melanija Tramp, ovog vikenda suotputovali na Floridu. Snimljeni su kako silaze niz stepenice iz predsedničkog aviona, samo nekoliko kilometara od kompleksa Mar-a-Lago.

Tramp će se u nedelju uputiti ka Dejtonu Biču na Floridi. Tako će postati prvi predsednik koji je ikad “upalio motor” na ovoj trci.

Ipak, on će propustiti da vidi kako se njegovi iz kompanije Ševrolet takmiče: Silverado brendiran kao Tramp-Pens 2020 se trka u petak, a Kamaro će se u subotu takmičiti u istim bojama.

Bela kuća najavila je svoje prisustvo u Dejtonu ranije ove nedelje, a njegov status Velikog maršala otkriven je u petak.

Jedini predsednik koji je prisustvovao pre toga bio je Džordž Buš. Federalna uprava za vazduhoplovstvo izdala je za nedelju ograničenje leta, ukazujući da će predsednik Tramp prisustvovati NASCAR-ovoj trci.

Američka tajna služba, odgovorna za predsednikovu bezbednost, takođe je napisala fanovima da su bespilotne letelice zabranjene u krugu od 50 kilometara.