Bela kuća
shutterstock
Bela kuća

shutterstock

Bela kuća, Foto: shutterstock

*Sumnja se da se devojka predozirala

*Ranije je govorila o svojim zdravstvenim problemima

*Bila je kćer jedinica 

 

Unuka Roberta F. Kenedija, Serša Kenedi Hil (22), pronađena je mrtva u porodičnoj vikendici u Hajanis Portu u Masačusetsu, a Njujork tajms prenosi da se verovatno predozirala.

Pročitajte još:

Kako se navodi, ona se nalazila u kući svoje bake Etel (91), supruge Roberta Kenedija, ubijenog 1968. godine, a kada je Hitna pomoć u četvrtak popodne došla prevezla ju je u bolnicu gde je konstatovana smrt, prenosi Rojters.

Kako se navodi, portparol bolnice nije se odazivao na pozive Rojtersa, kao ni drugi zvaničnici, međutim Njujork tajms, Boston gloub i drugi mediji pozivaju se na saopštenje porodice Kenedi u kome je potvrđena smrt devojke, što je poslednja u nizu tragedija jedne od najpoznatijih američkih političkih dinastija.

Robert Kendei

Profimedia

Robert Kendei, Foto: Profimedia

- Srca su nam slomljena zbog gubitka naše voljene Serše. Njen život bio je ispunjen nadom, obećanjima i ljubavlju - navodi se u saopštenju porodice.

Njujork tajms se poziva na dva neimenovana svedoka bliska porodici koja tvrde da se devojka predozirala.

Hil je studirala na bostonskom koledžu, gde je bila potpredsednik Demokratske omladine, a pisala je i o svojoj borbi sa mentalnom bolešću 2016. godine.

Ona je bila jedino dete Pol Mičel Hila i Kortni Kenedi Hil, koja je bila peto od 11 dece Etel i Roberta Kenedija.

Džon Kenedi

Profimedia

Džon Kenedi, Foto: Profimedia

Od 1961. je u administraciji svog brata, predsednika Džona F. Kenedija, bio na funkciji ministra pravde. Bio je poznat i kao jedan od najbližih savetnika svog brata. Na položaju ministra ostao je i posle bratove smrti, sve do 1964. godine. Iste godine je izabran u Senat kao predstavnik države Njujork. Pripadao je liberalnom krilu Demokratske stranke. Kandididovao se za položaj predsednika SAD, ali je tokom kampanje poginuo u političkom atentatu koji je izvršio Sirhan Sirhan.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT