HLADAN TUŠ ZA IMPERIJU! Svetska vlast podvukla crtu, Amerika više nije glavna!

Savet bezbednosti UN odbacio je u petak američku rezoluciju o produžavanju embarga na prodaju oružja Iranu koji ističe u oktobru.

Savet bezbednosti
Savet bezbednosti, Foto: AP/Kim Haughton

"SAD neće nikada napustiti svoje prijatelje u regionu koji očekuju više od Saveta bezbednosti UN. Nastavićemo da delujemo tako da teokratski teroristički režim (Irana) ne bude u mogućnosti da kupuje i prodaje oružje koji predstavlja pretnju Evropi, Bliskom istoku i šire", rekao je Majk Pompeo.

Prema njegovim rečima, Savet bezbednosti UN u kojem se nalaze velike svetske sile (SAD, Kina, Rusija, Velika Britanija i Francuska) "nije uspela da ispuni svoju suštinsku misiju, a to je održavanje medjunarodnog mira i bezbednosti".

iran
iran, Foto: Shutterstock

Pompeo je rekao da je ta svetska institucija odbacila "razumnu rezoluciju o produžavanju embarga Iranu koji važi 13 godine" i time je otvorila put toj državi "koja podržava terorizam" da kupuje i prodaje konvencionalno oružje bez ograničenja UN.

Embargo Iranu zvanično ističe 18. oktobra.

Da li mislite da će se svet okrenuti od SAD?

Ukupan broj glasova: 629

 • Da: 77% (486)
 • Ne: 23% (143)

Povezane vesti

 • Korisnik: Bhm
  16/08/2020 - 00:06
  Neće valjati ako ameri oslabe do te mere da obrezani krenu u akciju a i ako osete kraj povućiće celu planetu sa sobom u pakao jer oni "imaju prava"....
 • Korisnik: Nes
  15/08/2020 - 19:10
  Pa SAD je najveća pretnja svetskom miru. Sve zemlje sveta treba da uvedu sankcije Americi u svim oblastima. Oni rade šta im je volja i za ništa ne odgovaraju. Njihovo bogatstvo se zasniva na pljački i dugovima . Genocidan narod do bola , i takvi nadju da drugima pametuju.
 • Korisnik: šane
  15/08/2020 - 13:09
  izazovi rat pa održavaj mir u obliku primirja i svoje zasluge. beda jad..
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi