PAKLENI PLAN EVROPE! Srbija će biti TAMPON koji će zaustaviti Rusiju i Kinu, u Briselu sastavljen projekat pod kodom "Balkanska unija"!

Evropska unija razradila je projekat kojim želi da spreči prodor Rusije i Kine na Balkan, a centralni deo te strategije je formiranje balkanske unije u koju bi ušle Srbija, Crna Gora, Albanija, Severna Makedonija i Bosna i Hercegovina, piše danas "Srpski telegraf".

Srbija Balkan komšije okruženje rat kosovo nato eu
Srbija, Foto: Alo!

Iza ove ideje, kako navodi list pozivajući se neimenovane izvore, stoje nemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsednik Emanuel Makron i doskorašnji premijer Austrije Sebastijan Kurc.

Kako kažu dobro upućeni sagovornici lista, strategija EU protiv Moskve i Pekinga razrađuje se već duže vreme, ali će njena realizacija biti ubrzana pošto su se pre nekoliko dana u Rusiji srela dvojica predsednika Vladimir Putin i Si Ðinping.

"Lideri Rusije i Kine saglasili su se, a to nisu preterano ni krili, da dve države zajednički deluju širom planete, svuda gde za to imaju obostrani interes. Jedno od tih područja svakako je i Balkan, i to iz dva razloga", rekao je jedan od sagovornika "Srpskog telegrafa" iz diplomatskih krugova.

Prvo, kako objašnjava, to je bliska linija dodira Rusije sa Zapadom i NATO, drugo ovaj region je važan deo kineskog ekonomskog megaprojekta "Pojas i put", a i potencijalno strateško čvorište za tokove ruskog gasa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi