Severna Koreja izvršila napad na Izrael!

"Tajms" izveštava da je "Lazarus" ukrao osetljive podatke iz „nekoliko desetina“ kompanija, Izrael je rekao da se brine da bi mogao pasti u iranske ruke.

Severna Koreja
Severna Koreja, Foto: Ilustracija

Istraživači iz kompanije za kibernetičku bezbednost koji su prvi otkrili napad severnokorejskih hakera na izraelske bezbednosne sisteme odbrane, rekli su da je "hak" bio uspešan, uprkos tvrdnjama ministarstva odbrane da je suprotno, objavio je u sredu "Tajms".

Izraelski odbrambeni zvaničnici zabrinuti su da bi velika količina tajnih podataka ukradenih tokom napada mogla biti prosleđena Iranu, ključnom savezniku Pjongjanga, navodi se u izveštaju.

Izraelske odbrambene vlasti saopštile su da je ciber-napad od strane grupe Lazarus osujećen i da nisu ugroženi podaci.

ANKETA: KOME BISTE DALI GLAS NA IZBORIMA U SAD?

Ukupan broj glasova: 590

  • Donald Tramp: 86% (507)
  • Džo Bajden: 14% (83)

Izrael i Iran su se godinama bavili tajnim borbama koje su uključivale visokotehnološko hakovanje i sajber-napade. Izrael je rekao da je sprečio veliki napad početkom ove godine što se široko pripisuje Iranu. Osumnjičen je da se Izrael osvetio dve nedelje kasnije sajber-napadom na iransku luku.

Hakeri, napad, IT, kompjuter
Hakeri, napad, IT, kompjuter, Foto: Shutterstock

Najpoznatije američke i izraelske obaveštajne agencije sumnjiče se da su pustile računarski crv nazvan "Stuknet" koji je poremetio iranski nuklearni program.

Istraživači su u sredu izneli izveštaj da je napad Severne Koreje počeo prošlog juna.

Ovo je, kako se izveštava, jedan od niza prilika u kojima su hakeri kreirali lažne LinkedIn profile za regrutovanje osoblja i koristili ih da bi se približili svojim ciljevima u izraelskim firmama.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi