Rusi u sukobima sa teroristima u Siriji
Printscreen: Youtube
Rusi u sukobima sa teroristima u Siriji

Printscreen: Youtube

Rusi u sukobima sa teroristima u Siriji, Foto: Printscreen: Youtube

Ruske specijalne snage snimljene su u napadu na terorističku organizaciju Islamske države u području koje je označeno kao istočna Sirija. 

 

Ruske specijalne snage su, sa sirijskom vojskom, na tom frontu utvrđene gotovo dve godine; oni često pružaju podršku u savetodavnoj ulozi vladinim trupama.

Dok američki predsednik Donald Tramp proglašava pobedu nad terorističkom grupom, oni i dalje sprovode napade na sirijsku vojsku i sirijske demokratske snage.

SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVET! Putin je jedino nju grlio javno! Ljubio je u čelo, ne skrivajući emocije, a onda je ona progovorila o lideru Rusije!

U međuvremenu, pre dva dana, bio je onemogućen napad ISIS na jednu od glavnih ruskih baza.

Centar za sirijsko pomirenje ruskog ministarstva odbrane kaže da su njihovi raketni sistemi "zemlja-vadzuh" uspeli da spreče napad vojnika Takfirija, koji je finansiran spolja, usmeren na strateške vazduhoplovne baze Hmeimim u Siriji, u zapadnoj pokrajini Latakiji.

 

Centar je saopštio da su militanti, smešteni u zoni eskalacije sirijske severozapadne pokrajine Idlib, 6. maja lansirali 27 raketa iz vojnog objekta ali su ih Pantsir-S1 i TOR-M1 sistemi presreli i oborili.

Do ovakvog razvoja događaja došlo je manje od nedelju dana nakon što su finansirani spolja Takfiri militanti, koji drže položaje u blizini gradova Kalat al-Madik i Bab al-Atika, pokušali da granatiraju vazdušnu bazu Hmeimim.