ALBANIJA PONOVO GORI Demonstranti bacali petarde, farbu i "Molotovljeve koktele", policija uzvratila... Više desetina povređenih!

Ponovo gori Tirana. U žestokim antivladinim demonstracijama ispred parlamenta povređeno je najmanje deset policajaca i nekoliko demonstranata

Albanija, demonstracije
Albanija, demonstracije, Foto: EPA/Malton Dibra

Na protestima se okupilo više hiljada pristalica albanske opozicije desnog centra, tražeći ostavku vlade premijera Edija Rame i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

 

Pojedini učesnici protesta, među kojima je bila i grupa sa maskiranim licima, gađala je „Molotovljevim koktelima”, petardama i farbom ulaz zgrade vlade, a kasnije i parlamenta.

MLADOŽENJA STRADAO VOZEĆI SVATOVE! Umesto u zagrljaj drage, Marko Anđelić sa svadbe otišao pravo u smrt: Velika tuga, posle tragedije, mogli su da se vide svadbeni ukrasi!

 

Policija je ispalila suzavac, kada je grupa demonstrana ta probila policijski kordon i krenula ka zgradi vlade. Albanski premijer Edi Rama rekao je da je tužan zbog nasilja koje su iskazali pojedini demonstranti.

TEORIJA ZAVERE POPRIMILA NOVI OBLIK Tito je bio mason?! Sedam članova jugoslovenskog vođstva pripadalo ovom pokretu: Obaveštajna služba poseduje dokumenta!

S druge strane, lider opozicione Demokratske partije Ljuljzim Baša rekao je da je opozicija „odlučna da nastavi da vodi veću i odlučniju bitku dokle god vlada drži Albaniju odvojenom od Evrope“. Vladajući socijalisti imaju 74 mesta u parlamentu koji broji 140 poslanika.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi